Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Παραδόθηκαν τα πρώτα ρωσικά Su-35BΜ στην Κίνα - Έρχεται και η επίσημη πρόταση για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία (βίντεο)



Ανήμερα των Χριστουγέννων, παραδόθηκαν στην Κίνα τα πρώτα  τέσσερα μαχητικά αεροσκαφη 4++ γενιάς Sukhoi Su-35ΒΜ και θα αποτελέσουν προς το τέλος του 2017, όταν τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη της κινεζικής Αεροπορίας.
 
Οι Κινέζοι συμφώνησαν να παραδοθούν τα αεροσκάφη στη διαμόρφωση που έχει παραλάβει τα 48 μαχητικά που αξιοποιεί επιχειρησιακά η ρωσική Αεροπορία με τις ίδιες ψηφιακές οθόνες του πιλοτηρίου, καθώς θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση εάν μεγάλωναν σε μέγεθος για να μπορούν οι ενδείξεις να είναι σε κινεζικά ιδεογράμματα.
 
Επίσης οι Κινέζοι θέλουν να λαμβάνουν δεδομένα από το δικό τους δορυφορικό σύστημα BeiDu και θα υπάρξουν ανάλογη τροποποίηση πριν τα αεροσκάφη τεθούν σε επιχειρρησιακή ετοιμότητα.
 
Οι Κινέζοι πιλότοι έχουν εμπειρία από τα ρωσικής κατασκευής Su-27, τα οποία επίσης είχαν παραδοθεί με τις ενδείξεις σε κυριλλική γραφή.
 
Με την παράδοση των πρώτων μαχητικών του τύπου, οι Ρώσοι τηρούν την υπόσχεση που είχαν δώσει για την παράδοσή τους πριν το τέλος του χρόνου, κάτι που είχε επιβεβαιωθεί ως πρόθεση και με ανάρτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Όπως αναφέρεται σε διάφορες πηγές, αρχική πρόθεση της ρωσικής πλευράς ήταν όπως ξεκινήσουν οι παραδόσεις εντός του 2017, όμως μετά από διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά που κατέθεσε σχετικό αίτημα, οι παραδόσεις των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών Su-35 επισπεύσθηκαν. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 20 μαχητικά της κινεζικής παραγγελίας, θα παραδοθούν από 10 το 2017 και το 2018.  
 
Στα μαχητικά θα εγκατασταθεί κινεζικό σύστημα αυτοπροστασίας, αφού οι Ρώσοι δεν έδωσαν άδεια για το δικό τους και μια τροποποιημένη, υποβαθμισμένη, έκδοση του ραντάρ IRbis-E.
 
Να υπενθυμιστεί, ότι η Κίνα είχε προχωρήσει στην παραγγελία 24 μαχητικών τύπου Sukhoi Su-35MB (εξαγωγική έκδοση του "S") τον Νοέμβριο του 2015 σε ένα συμβόλαιο συνολικού ύψους περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και «πακέτο» υποστήριξης των αεροσκαφών (μια πλήρης Μοίρα), καθώς επίσης και επιπλέον κινητήρες.
 
Η κινεζική Αεροπορία θα προχωρήσει και σε ένα δεύτερο πακέτο των 24 αεροσκαφών προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την έλευση των F-35 στην περιοχή, επί των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
 
Να πούμε ότι το κόστος των 4 δισ. δολ. δηλαδή κάπου 3,6 δισ. ευρώ για 48 αεροσκάφη, μαζί με τον εξοπλισμό υποστήριξης, τα όπλα, την συντήρηση, την εκπαίδευση, επιπλέον κινητήρες, δυτικό IFF, σύστημα GPS αντί για GLONASS, συστήματα επικοινωνίας, ελληνικά στοιχεία στις οθόνες και "ελληνοποίηση" των στοιχείων του HUD κλπ., αποτελεί την ίδια ακριβώς προσφορά που έκαναν και στην Ελλάδα με κόστος κάπου 70 εκατομμύρια ευρώ για κάθε αεροσκάφος με όλο το "πακέτο".
 
Αποτελεί το 1/5 του κόστους που θα στοιχίσει στην Τουρκία η απόκτηση 100 F-35 και κατ'αναλογία το 40% αν θεωρήσουμε ότι θα προμηθευόμασταν ίσο αριθμό Su-35.
 
Πάντως μέσα στο  2017 έχει προγραμματιστεί από την ρωσική Αεροπορία η επίδειξη ενός Su-35 στην Πολεμική Αεροπορία και θα υπάρξει συγκεκριμενοποίηση της πρότασης της Rosoboronexport για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌