Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Tι είπε ο Σόρος! Υπάκουσε ο Ομπάμα! Φοβούνται Τραμπ...

Ο Σόρος τώρα βάζει εαυτόν στη θέση του ''μέντιουμ'' και κάνει και προβλέψεις τόσο για την Αμερική όσο και για την Ε.Ε.
«Η Δημοκρατία βρίσκεται τώρα σε κρίση. Ακόμα και οι ΗΠΑ. Εξέλεξαν έναν Πρόεδρο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε δικτάτορα. (…) Το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ αποτελείται από ανίκανους εξτρεμιστές και συνταξιούχους στρατηγούς»,αναφέρει ο Τζόρτζ Σόρος ο οποίος ‘’προβλέπει’’αναταραχές και οικονομικές ανακατατάξεις.Επιπρόσθετα θεωρεί αβέβαιη τη μοίρα της Ε.Ε καθώς όπως τολμάει να λέει «κινδυνεύει και από την επιρροή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που με τις πρακτικές του «βοήθησε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ»,ενώ αναφέρει ξεδιάντροπα πως ο Ρώσος ηγέτης «αισθάνεται να απειλείται από τις «πολύχρωμες»  επαναστάσεις στη Γεωργία, την Ουκρανία και αλλού», ξεχνώντας όμως πως ο ίδιος ο Σόρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις σκηνοθετημένες εξεγέρσεις.
«Στην αρχή, προσπάθησε να ελέγξει τα social media. Στη συνέχεια, με μια λαμπρή κίνηση, εκμεταλλεύτηκε το επιχειρηματικό μοντέλο των  social media για τη διάδοση της παραπληροφόρησης και τις πλαστές ειδήσεις, αποπροσανατολίζοντας τους Αμερικανούς εκλογείς και αποσταθεροποιώντας τις ΗΠΑ . Αυτό βοήθησε τον  Τραμπ να εκλεγεί»,αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας πως ο αμερικανικός λαός «εξέλεξε έναν καλλιτέχνη  και επίδοξο δικτάτορα ως πρόεδρος τους», αλλά και πως η ήττα της  Χίλαρι Κλίντον δείχνει πως η Αμερική δεν θα είναι «σε θέση να προστατεύσει και να προωθήσει τη δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».Δηλώσεις που δείχνουν ξεκάθαρα το πως αποσκοπεί να σαμποτάρει τον Τράμπ τόσο εκείνος όσο και ο Ομπάμα,όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας.(Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ)
«Στον ανεπτυγμένο κόσμο ωφελούνται κυρίως όσοι κατέχουν το κεφάλαιο, οι οποίοι αποτελούν λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού…». «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι οι ελίτ τους είχαν κλέψει τη Δημοκρατία»,υπογραμμίζει.
Kλείνοντας αναφέρει:«Μετά το κραχ του 2008, η εθελοντική ένωση των ίσων μετατράπηκε σε μια σχέση μεταξύ πιστωτών κι οφειλετών, όπου οι οφειλέτες είχαν δυσκολίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οι πιστωτές καθορίζουν τους όρους που οι οφειλέτες πρέπει να υπακούσουν. Η Γερμανία αναδείχθηκε ως η ηγεμονική δύναμη στην Ευρώπη, αλλά απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που οι επιτυχημένοι ηγεμόνες πρέπει να πληρούν. Μετά την επανένωση της Γερμανίας, η αναλογία ένα προς ένα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ ακριβή… Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, η Γερμανία δεν αισθάνονται αρκετά πλούσια για να αναλάβει οποιεσδήποτε πρόσθετες υποχρεώσεις. Η Angela Merkel διαμήνυσε τότε ότι κάθε κράτος – μέλος θα πρέπει να φροντίσει τα χρηματοπιστωτικά του ιδρύματα.Αυτή ήταν η αρχή μιας διαδικασίας αποσύνθεσης. Μετά το 2008, η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη έγιναν ολοένα και πιο δυσλειτουργικές». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌