Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Η Αγορά ΓΟΝΑΤΙΣΕ! Στοιχεία ΣΟΚ για το ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2016...



Κάτω από τα 4 δις  (αυτός ήταν ο στόχος) διαμορφώθηκε ο τζίρος του Δεκεμβρίου του 2016, έναντι 4,1 δις το 2015 και των 6,43 δις του 2009, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, η σωρευτική-αθροιστική μείωση του τζίρου ήταν 38% και οι απώλειες εξαετίας 2,43 δισ. ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση η μείωση του Δεκεμβρίου 2016 -2015, εκτιμάται σε πάνω από 100 εκατ. λιγότερα από πέρυσι.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η πτωτική πορεία του τζίρου στα καταστήματα λιανικής οφείλεται στο πλήθος των φορολογικών υποχρεώσεων 4 δις που έπρεπε οι πολίτε σαν καλύψουν. «Όλα όσα δηλαδή, συνιστούν παράγοντες περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης και απομύζησης δυνητικών πόρων που θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία» όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο κος Κορκίδης αναφέρει χαρακτηριστικά : «Οι διαρκείς και απρόσμενες απαιτήσεις που εγείρουν σε τακτική βάση οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, κρατώντας ανοικτή την 2η αξιολόγηση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πέραν του εκνευρισμού που προκαλούν στην αγορά, συντελούν ταυτόχρονα στη διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, αδυναμίας προγραμματισμού και συνεχούς αναβλητικότητας. Ο διαρκώς μειούμενος εορταστικός τζίρος των τελευταίων ετών αποτυπώνει τις ολοένα και δυσχερέστερες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η υιοθέτηση προτάσεων που έχουν κατατεθεί από πλευράς παραγωγικών φορέων, οι οποίες διαθέτουν τόσο την απαιτούμενη εμπειρία όσο και την επιστημονική τεκμηρίωση, αποτελεί την πλέον ρεαλιστική λύση για άρση του αδιεξόδου και επιστροφή στη κανονικότητα.
Ευελπιστώ η έλευση του νέου έτους, να φέρει επιτέλους εφαρμογή μέτρων που θα προσιδιάζουν στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, επιλύοντας χρονίζουσες αδυναμίες και παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, ώστε να επιφέρουν την αναγκαία αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και κατά συνέπεια του τζίρου των επιχειρήσεων σε βιώσιμα επίπεδα. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου εμπόρους, καλή χρονιά, με περισσότερες πωλήσεις και λιγότερους φόρους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌