Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Καμμένος: Η Γερμανία φέρεται σαν τον νταβατζή των ελληνικών ταινιών του ’50 (ΒΙΝΤΕΟ)



Δριμεία επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «νταβατζή των ελληνικών ταινιών του ’50».
«Η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα που συμφώνησε τον Ιούλιο του 2015 και τα εφάρμοσε επιτυχώς. Το 2016 έκλεισε με ένα πλεόνασμα πέραν του προσδοκώμενου… Έχουμε την χώρα που ακολούθησε το πρόγραμμα που συμφώνησε και έχουμε από την άλλη μεριά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος δεν δέχεται για πολιτικούς λόγους, λόγω των εκλογών στη Γερμανία, να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε εκείνος. Έχουμε δύο δανειστές που ζητάνε δύο διαφορετικά πράγματα. Το μεν ΔΝΤ λέει ότι πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να κουρευτεί το χρέος και από την άλλη πλευρά η Ευρώπη λέει ότι ενώ ακολουθήσαμε το πρόγραμμα, δεν ακολουθεί τα συμφωνημένα. Εδώ θα πρέπει μεταξύ τους να συμφωνήσουν τι θα γίνει», είπε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
«Εμείς απαντάμε ότι αυτά που συμφωνήσαμε τα κάναμε πράξη. Το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας. Ο ελληνικός λαός παραπάνω μέτρα δεν αντέχει και δεν πρόκειται να πάρουμε», πρόσθεσε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα πάει νέα μέτρα στη Βουλή, απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών. Αυτά που ζητούν, δηλαδή να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018, είναι αντίθετα με το ίδιο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Μπορεί να νομοθετήσει μια χώρα για μετά από δύο χρόνια; Αυτά που ακούγονται είναι παράλογα και πρέπει να πάρει θέση η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης». Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι με τη συγχώνευσή της με τη «Δράση» λέει ουσιαστικά ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με περικοπή συντάξεων. «Αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για κόψιμο συντάξεων είναι παλαβά πράγματα.  Δεν είναι δυνατόν να φορολογήσουμε κάποιον που παίρνει 150 ευρώ τον μήνα και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», τόνισε ο κ. Καμμένος.
«Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: ‘Η θα ακολουθήσει αυτά που συμφώνησε ή αν θέλουν οι Γερμανοί να τινάξουν την Ευρωζώνη στον αέρα, ας την τινάξουν», συνέχισε ο κ. Καμμένος.
«Αν αυτή είναι η τακτική των Γερμανών και αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που θυμίζει ελληνικές ταινίες του ’50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας συνεχίζουν να το κάνουν και να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα. Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, θα παραμείνουμε συνεπείς στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά να εξαθλιώσουμε συνταξιούχους και μισθωτούς δεν πρόκειται να το κάνουμε».
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα προσφύγει στις κάλπες, με εκλογές ή δημοψήφισμα, σχολίασε: «Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας να φύγουμε. Οι Έλληνες ψήφισαν μια κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Οπως και το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους δανειστές. Είναι η σειρά τους να ακολουθήσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει. Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε, θα ζορίσουμε κι εμείς, δεν κατάλαβα».
«Αν θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ευρώπη ας το αποφασίσει. Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία. Είναι ένωση λαών και χωρών όπου την οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, όχι κυριαρχούμενη από τη Γερμανία. Και στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι διαφορετικές οι απόψεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌