Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

95 εκατ και ΚΑΘΑΡΙΣΕ η DEUTSCHE BANK! Kλείνει η υπόθεση ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...

Τα κατάφερε τελικά η Deutsche Bank και ήρθε σε συμβιβασμό με την αμερικανική κυβέρνηση για την υπόθεση φοροδιαφυγής που εκκρεμούσε εις βάρος της.
Η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 95 εκατ δολάρια για να κλείσει η υπόθεση. Θυμίζουμε πως Οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την τράπεζα για τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών, ώστε να αποκρύπτει φορολογικές της υποχρεώσεις.
Στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάτα κατατέθηκαν τα έγγραφα της συμφωνίας στα οποία η Deutsche Bank ομολογεί (στο πλαίσιο του συμβιβασμού)  ότι προσπάθησε να «φορτώσει» στις εταιρείες αυτές, τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την τότε νέα αγορά μεριδίου στην φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.
Με τη συμφωνία αυτή  επιλύεται μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση κατά της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014, και με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωκε να αποζημιωθεί με 190 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, πρόστιμα και τόκους.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα της τράπεζας στην προσπάθεια της να επιλύσει νομικές εκκρεμότητες που έχει, καθώς η ανησυχία των επενδυτών τον τελευταίο καιρό είχε αυξηθεί, ιδίως στο κατά πόσο υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια.
Τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε κατ’ αρχήν να πληρώσει 7,2 δισ. δολάρια για να επιλύσει μια αμερικανική δίωξη για την πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.