Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

95 εκατ και ΚΑΘΑΡΙΣΕ η DEUTSCHE BANK! Kλείνει η υπόθεση ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...

Τα κατάφερε τελικά η Deutsche Bank και ήρθε σε συμβιβασμό με την αμερικανική κυβέρνηση για την υπόθεση φοροδιαφυγής που εκκρεμούσε εις βάρος της.
Η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει 95 εκατ δολάρια για να κλείσει η υπόθεση. Θυμίζουμε πως Οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την τράπεζα για τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών, ώστε να αποκρύπτει φορολογικές της υποχρεώσεις.
Στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάτα κατατέθηκαν τα έγγραφα της συμφωνίας στα οποία η Deutsche Bank ομολογεί (στο πλαίσιο του συμβιβασμού)  ότι προσπάθησε να «φορτώσει» στις εταιρείες αυτές, τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την τότε νέα αγορά μεριδίου στην φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.
Με τη συμφωνία αυτή  επιλύεται μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση κατά της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014, και με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωκε να αποζημιωθεί με 190 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, πρόστιμα και τόκους.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα της τράπεζας στην προσπάθεια της να επιλύσει νομικές εκκρεμότητες που έχει, καθώς η ανησυχία των επενδυτών τον τελευταίο καιρό είχε αυξηθεί, ιδίως στο κατά πόσο υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια.
Τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε κατ’ αρχήν να πληρώσει 7,2 δισ. δολάρια για να επιλύσει μια αμερικανική δίωξη για την πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌