Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ! Το αλαλούμ με τα μπλοκάκια συνεχίζεται...



Ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα μπλοκάκια και τις ασφαλιστικές εισφορές. 
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Πετρόπυλος ξεκαθάρισε πότε ένας εργαζόμενος θα πληρώνει το 20%:
"Μισθωτός με μπλοκάκι, όταν έχει έναν εργοδότη, δεν νοείται να γίνεται και εργολάβος, είναι εργαζόμενος, στον νόμο λέμε μέχρι και δύο εργοδότες, θα είναι 6,67% η εισφορά", ενώ πρόσθεσε ότι "το πράγμα αλλάζει όταν εργάζεται ως μισθωτός σε έναν εργοδότη και παρέχει υπηρεσίες με μπλοκάκι σε άλλους, τότε πληρώνει το 20%".
Ο κ. Πετρόπουλος, εξήγησε ότι "μισθωτός με μηδενικά έσοδα από μπλοκάκι, δεν πληρώνει καμία εισφορά, εφόσον όμως έχει μόνο μπλοκάκι, τότε θα πληρώνει τα 586 ευρώ, εκτός των περιπτώσεων που δικαιούται ειδικών εκπτώσεων, εξήγησε ο κύριος Πετρόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως όσοι έχουν ανενεργό μπλοκάκι, τότε αυτοί καλούνται να πληρώσουν 138 ευρώ το μήνα", και κάλεσε όσους δεν χρειάζονται μπλοκάκι, να το κλείσουν. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌