Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Δεν υπάρχει παρόμοιο! Το ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ που ΝΙΚΑΕΙ από ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ μέχρι ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ…

Δεν υπάρχει παρόμοιο! Το ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ που ΝΙΚΑΕΙ από ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ μέχρι ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ…

 
Τσάι υπέρικου (St John’s Wort) και βαλσαμόλαδο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και τη θεραπεία των πληγών και των καψιμάτων.
Σήμερα το υπέρικο χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του άγχους, της νευρικής έντασης, της αϋπνίας, της εποχιακής κατάθλιψης (κατάθλιψης που προκαλείται από την έλλειψη ηλιοφάνειας τη χειμερινή περίοδο) και γενικότερα της κατάθλιψης. Συνταγογραφείται επίσης για διαταραχές της εμμηνόπαυσης, για προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, έρπητα, προβλήματα ουροδόχου κύστης και για πόνο και φλεγμονή που προκαλείται από νευρική βλάβη.
Το υπέρικο περιέχει τανίνες, φλαβονοειδή και κυρίως υπερικίνη και υπερφορίνη. Η υπερικίνη έχει αντιιική δράση κατά του έρπητα, της ηπατίτιδας και του ιού HIV (του ιού που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι προκαλεί το AIDS). Η υπερφορίνη είναι υπεύθυνη για τις αντικαταθλιπτικές επιδράσεις του βοτάνου. Σε πολλές ελεγχόμενες, κλινικές μελτες που περιλάμβαναν χιλιάδες ασθενείς, το υπέρικο προκάλεσε σημαντική βελτίωση στην κατάθλιψη και σε συμπτώματα όπως ανικανότητα ύπνου και συγκέντρωσης, χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών αντικαταθλιπτικών.
Ακόμα ερευνάται πώς ακριβώς το υπέρικο βελτιώνει την κατάθλιψη. Μια πρόσφατη υπόθεση είναι ότι η υπερφορίνη εμποδίζει τους ανασταλτικούς παράγοντες των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη στον εγκέφαλο. Το υπέρικο μπορεί να δράσει ως αντικαταθλιπτικό, δημιουργώντας περισσότερους από αυτούς τους νευροδιαβιβαστές που είναι διαθέσιμοι στον εγκέφαλο.
Το υπέρικο χρησιμοποιείται ως ελαφρύ διουρητικό για παθήσεις των νεφρών, στις ασθένειες του πεπτικού συστήματος που προέρχονται από ανεπάρκεια λειτουργίας του στομάχου, του συκωτιού και της χολής.
Το λάδι υπέρικου (βαλσαμόλαδο) είναι αποτελεσματικό στα έλκη στομάχου και δωδεκαδακτύλου. Οι μικροβιοκτόνες ουσίες του υπέρικου δρουν αποτελεσματικά ενάντια στα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, πράγμα που κάνει το βότανο κατάλληλο για τις μολύνσεις των νεφρών, όπως η σπειροματονεφρίτιδα, αφού αυξάνει και τη διούρηση.
Λάδι υπέρικου (βαλσαμόλαδο): Το λάδι υπέρικου χρησιμοποιείται για εξωτερική χρήση για τη θεραπεία των πληγών, καψιμάτων και αιμορροΐδων.
Τα συστατικά που περιέχει το βότανο εμποδίζουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων στις πληγές, στα σπυριά, στα καψίματα και στις αιμορροΐδες. Μπορείτε να βάλετε βαλσαμόλαδο στα σκασίματα στα χείλη, στα χέρια και στη θηλιές του στήθους.
Το βαλσαμόλαδο παρασκευάζεται με τον ακόλουθο τρόπο: Βουτήξτε 500 γραμμάρια θρυμματισμένου φρέσκου χόρτου υπέρικου σε μείγμα που αποτελείται από 1 κιλό ελαιόλαδο και 500 γραμμάρια άσπρο κρασί και αφήστε το για τρεις μέρες. Ύστερα ζεστάνετε το μείγμα σε μπεν μαρί μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Επειδή ίσως κάποιοι δεν ξέρουν τι είναι μπεν μαρί, ας δώσουμε μια εξήγηση: Το μπεν μαρί είναι ο πιο σωστός τρόπος να λιώνεις-ζεσταίνεις πρώτες ύλες, όπως η σοκολάτα, χωρίς τον κίνδυνο να «κόψουν» τα υλικά σου. Πολύ απλά, τοποθετώντας μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ με το υλικό που θέλεις να ζεστάνεις και αφήνοντας τους ατμούς να κάνουν την δουλειά.
Το λάδι με κοκκινωπό χρώμα που μένει φυλάσσεται σε μικρά μπουκαλάκια καλά κλεισμένα. Βάζετε κομπρέσες εμποτισμένες με αυτό το λάδι στις πληγές ή στις καμένες επιφάνειες του δέρματος. Μπορείτε να φτιάξετε βαλσαμόλαδο και χωρίς κρασί με τον ακόλουθο τρόπο: Βάζετε 100 γραμμάρια φρέσκο χόρτο υπέρικου σε ένα μπουκάλι, όπου έχετε προσθέσει 300 γραμμάρια ελαιόλαδο. Βάζετε το μπουκάλι με το χόρτο και το λάδι στον ήλιο για 14 ημέρες, ταρακουνώντας το μερικές φορές. Στη συνέχεια στραγγίξτε το υγρό και χρησιμοποιήστε το για τη θεραπεία των πληγών και των εγκαυμάτων.
Βάμμα υπέρικου: Το βάμμα παρασκευάζεται σε ποσοστό 1:5 (1 μέρος χόρτο υπέρικου και 5 μέρη οινόπνευμα 40%). Όταν το παρασκευάσετε, βάλτε 30 σταγόνες σε ένα ποτήρι για ξέπλυμα στόματος και γαργάρες σε περίπτωση φλεγμονών του στόματος και των αμυγδαλών. Νερωμένο βάμμα του φυτού ρο-φιέται με τη μύτη σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας. Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας βάμμα, ζητήστε από ένα φαρμακείο να σας το παρασκευάσει.
Αφέψημα υπέρικου: Ρίξτε ένα κουτάλι σούπας θρυμματισμένο υπέρικο σε ένα δοχείο, όπου έχουν προστεθεί δυο ποτήρια νερό. Βράστε το για 5 λεπτά και αφού το αφήσετε να κρυώσει, στραγγίξτε το και πιείτε το.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο: «ΘΕΡΑΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΪ-ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑΤΑ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌