Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Έρχονται τα πάνω κάτω στις αναπηρικές συντάξεις

Ανατροπές σοκ έρχονται στις αναπηρικές συντάξεις με βάση το πόρισμα 70 σελίδων που επεξεργάζεται αρμόδια επιτροπή με στόχο να καθορίσει ενιαίους κανόνες απονομής και ενιαία ποσοστά σύνταξης για παλιούς και νέους δικαιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου κορμός της πρότασης είναι η πλήρη εναρμόνιση όλων των παλιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων με τα συντάξιμα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα, καθώς και τους κανόνες θεμελίωσης δικαιώματος αναπηρικής σύνταξης που ισχύουν για τους νέους από 1/1/1993 και μετά ασφαλισμένους.
Η ανατροπή αυτή φέρνει τα πάνω κάτω για περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους πριν το 1992, καθώς θα συνδυαστεί με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν με αναπηρική από 13/5/2016 και μετά.
Οι παλιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι που κρίνονται με συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας από 13/5/2016 θα παίρνουν:
Το 40% της εθνικής σύνταξης με αναπηρια έως 49,99%
Το 50% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 50% έως τις 66,69%
Το 75% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 67% έως 79,99%
Το 100% της σύνταξης για τους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω.
Μεγάλοι χαμένοι όσοι παίρνουν σύνταξη αναπηρίας από το Δημόσιο, καθώς καταβάλλει πλήρες ποσό με αναπηρία 50% και άνω. Μικρότερες συντάξεις θα έχουν όσοι ασφαλίστηκαν ατον ΟΑΕΕ ή στον ΟΓΑ.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌