Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Ο εχθρός των μικροβίων! Το έχουμε ΟΛΟΙ στο σπίτι μας αλλά αγνοούμε την ιδιότητα του…

Ο εχθρός των μικροβίων! Το έχουμε ΟΛΟΙ στο σπίτι μας αλλά αγνοούμε την ιδιότητα του…

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό. Αποτελεί αντιβιοτικό ευρέος φάσματος ενάντια σε αμέτρητα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες, όπως αλλαντίαση, φυματίωση, διάρροια, σταφυλόκκο, δυσεντερία και τυφώδη πυρετό. Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος (στομάχι και έντερα), μαλακώνει τους σπασμούς των εντέρων και σκοτώνει ή σταματάει την ανάπτυξη παθολογικών μικροβίων στο πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται κατά των παρασίτων του εντέρου.
Μειώνει τη χοληστερίνη και αραιώνει το αίμα προλαμβάνοντας τις εμβολές (εσωτερικούς θρόμβους αίματος). Είναι αντι-υπερτασικό. Χορηγείται συχνά ως αποσυμφορητικό και αποχρεμπτικό για το κοινό κρυολόγημα και ως ρυθμιστής των βλεννών στη χρόνια βρογχίτιδα. Το σκόρδο έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Πληθυσμιακές ομάδες που καταναλώνουν συχνά σκόρδο εμφανίζουν πολύ μικρότερα ποσοστά καρκίνου σε σύγκριση με πληθυσμιακές ομάδες που καταναλώνουν σπάνια σκόρδο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σκόρδο αναστέλλει τον σχηματισμό ορισμένων καρκινογόνων ουσιών στο έντερο.
Για αμυγδαλίτιδα, άσθμα και κοκίτη (εισπνοές): Θρυμματίστε 5 σκελίδες σκόρδου, τοποθετείστε το μείγμα σε τσαγερό και από τη μύτη του τσαγερού αναπνέετε τη μυρωδιά του σκόρδου. Η αναπνοή γίνεται από το στόμα και η εισπνοή με τη μύτη για 15 φορές. Αυτό μπορείτε να το κάνετε δυο φορές τη μέρα.
Για γρίπη: Τρίψτε σκόρδο και ρίξτε μέλι σε αναλογία 1:1. Παίρνετε από ένα κουτάλι από αυτό το μείγμα πριν από τον ύπνο, πίνοντάς το με λίγο ζεστό νερό.
Αφέψημα σκόρδου: Θρυμματίστε 5 σκελίδες σκόρδου και βράστε τες για 1 λεπτό με ένα ποτήρι γάλα.
Στραγγίξτε το και προσθέστε αγνό μέλι. Βοηθά κατά του βήχα και του άσθματος.
Βάμμα σκόρδου: Καθαρίστε 100 γραμμάρια σκόρδου, θρυμματίστε τα και βουτήξτε τα σε 150 γραμμάρια οινόπνευμα 40% (ή σε 150 γραμμάρια τσίπουρου) για 15 μέρες, ταρακουνώντας το μερικές φορές. Το σκεύασμα στο οποίο θα βάλετε αυτό το μείγμα θα πρέπει να είναι μαύρο γυάλινο μπουκάλι. Μετά από 15 ημέρες στραγγίξτε το υγρό. Μπορείτε να παίρνετε 10 σταγόνες δυο φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν το φαγητό. Σιγά σιγά αυξήστε τη δόση σε 25 σταγόνες δυο φορές την ημέρα.
Σιρόπι σκόρδου: Πάρτε λίγο θρυμματισμένο σκόρδο και βουτήξτε το σε 2 μέρη χλιαρό νερό και αφήστε το βουτηγμένο για μια ώρα. Προσθέστε στο μείγμα και μερικές σταγόνες ξίδι. Ύστερα στραγγίξτε το περιεχόμενο, προσθέστε λίγη στέβια και από αυτό το σιρόπι μπορείτε να παίρνετε δυο κουταλιές της σούπας.
Αλοιφή σκόρδου για θεραπεία πληγών: Πολτοποιήστε μερικές σκελίδες σκόρδου και αναμείξτε τες με βούτυρο και λάδι μέχρι να γίνει αλοιφή.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌