Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Filled Under: ,

Πόλεμος Γερμανίας – Κομισιόν, για το ευρωομόλογο!

Στόχος η μείωση του κινδύνου χρεοκοπίας κρατών της ευρωζώνης...
Σημαντικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία, η πρόταση της Κομισιόν, που επεξεργάζεται σχέδιο για την συγκέντρωση χρέους από τις χώρες – μέλη της ευρωζώνης για την έκδοση ενός νέου χρηματοπιστωτικού εργαλείου που θα ονομάζεται «Ασφαλές Ευρωπαϊκό Ομόλογο»! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handlesblatt, το συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχει προειδοποιήσει τον Βόφγκανγκ Σόιμπλε, με επιστολή του, πως η πρόταση της Κομισιόν ισοδυναμεί με «ευρωομόλογα από την πίσω πόρτα».
Ο Γερμανοί, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να βυθίσουν την Ευρώπη σε ένα νέο κύκλο λιτότητας, ενώ η Κομισιόν, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρέος από τα κράτη-μέλη, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το επόμενο βήμα της έκδοσης, ενός ευρωομολόγου. Κοινό ομόλογο, σημαίναι κοινή αξιολόγηση και κοινό χρέος. Κάτι που οι Γερμανοί «ξορκίζουν» μακριά και φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι!
Όπως αναφέρεται στο γερμαικό δημοσίευμα, ο στόχος του ευρωομολόγου είναι η μείωση του κινδύνου χρεοκοπίας κρατών της ευρωζώνης, καθώς και η διάχυσή του μέσω τραπεζών. Η Κομισιόν θέλει να εκδώσει μια λευκή βίβλο πάνω τον Μάρτιο, που θα περιγράφει το πλαίσιο έκδοσης.
Όμως οι Γερμανοί, που έχουν χρησιμοποιήσει την υπόλοιπη Ευρώπη, ως όχημα για να επιτύχουν τους στόχους τους, οικονομικούς και πολιτικούς, δεν θέλουν να δουν όλα αυτά τα κέρδη να χάνονται, μπαίνοντας στο ίδιο «τσουβάλι» με χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Όπως γράφει η  Handlesblatt, η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στο σχέδιο των Βρυξελλών, αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές της ΕΕ στην γερμανική εφημερίδα. . Ωστόσο, η Κομισιόν έχει προφανώς την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία οργανώνει μια ομάδα εργασίας που θα δημοσιεύσει μία έκθεση, δύο ημέρες πριν την λευκή βίβλο της Κομισιόν. 
Όμως ποιος θα αγόραζε ένα τέτοιο τίτλο; Στους πιθανούς επενδυτές εντάσσονται όλοι οι κολοσσοί της παγκόσμιας Οικονομίας, εταιρίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η Blackrock, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌