Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Πολιτική θύελλα στην Τουρκία! Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: «Είσαι ηθικός αυτουργός της τρομοκρατίας στη χώρα - Παραιτήσου»



Συνταρακτικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Kemal Kılıçdaroğlu, καθώς κατηγορεί ευθέως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το AKP ως ηθικούς αυτουργούς της έξαρσης της τρομοκρατίας στη χώρα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η Τουρκία πληρώνει την υποστήριξη της κυβέρνησης στον ISIS.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Hurriyet, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά το θάνατο των 39 ανθρώπων από την επίθεση στο κλαμπ Reina,  κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την έξαρση της τρομοκρατίας στην Τουρκία και την κάλεσε να παραιτηθεί.
Συγκεκριμένα είπε «εσείς είστε μια κυβέρνηση που βοηθά και υποκινεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις».
Επέρριψε  δε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για  έλλειψη υπευθυνότητας και ανικανότητα στα να εμποδίσει τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις.
Στηριζόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ ανέφερε «κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Και βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει "αυτού του τύπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν", χωρίς να πεί όμως τίποτα για το ότι θα γίνει προσπάθεια να τους εμποδίσουν».
Πρόσθεσε δε «είναι αυτός τρόπος να κυβερνάται ένα κράτος; Θα πρέπει να παραιτηθείτε και να παραδεχτείτε ότι δεν είστε άξιοι και δεν μπορείτε να εμποδίσετε την τρομοκρατία».
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει μια «ιδεολογική σχέση» με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και η εξωτερική πολιτική της ευθύνεται για τις επιθέσεις.
Ακολουθώντας δε τη γραμμή του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Kılıçdaroğlu δήλωσε «έχουμε πει πολλές φορές να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικ΄ς υποθέσεις άλλων χωρών αλλα αυτή (σ.σ. η κυβέρνηση) εξόπλισε τους τζιχατιστές στη Συρία και τώρα αυτά τα όπλα έχουν γυρίσει σε βάρος μας».
Ενθυμούμενος, μάλιστα, την περίπτωση κατάλυψης του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και τους 49 ομήρους τον Ιούνιο του 2014, σημείωσε ότι το ISIS έχει στρατολογήσει μαχητές από 70 πόλεις της Τουρκίας. 
Επισήμανε δε τις δηλώσεις πρώην υπουργού υγείας, που δείχνουν ξεκάθαρα την υποστήριξη της Τουρκίας στους τζιχαντιστές, και  σύμφωνα με τις οποίες « οι μαχητές του ISIS που είχαν τραυματιστεί στη Συρία δέχτηκαν νοσηλεία σε τουρκικά νοσοκομεία και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Συρία με όλο τον εξοπλισμό τους».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στις δηλώσεις τις 12ης Αυγούστου του 2012 ενός από τους διοικητές του Ισλαμικού κράτους «τα όπλα μας και τα εφόδια μας τα έχουμε παραλάβει μέσω Τουρκίας» και κατέληξε ο  Kılıçdaroğlu με το ερώτημα «ποιος κυβερνούσε την Τουρκία τότε;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌