Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Πάρτε ΑΝΑΣΑ! Μοναδικό ΓΙΑΤΡΙΚΟ που απελευθερώνει τους πνεύμονες σας...

Πάρε ΑΝΑΣΑ! Μοναδικό ΓΙΑΤΡΙΚΟ…

 
Όλα τα είδη πεύκων χρησιμοποιούνται ιατρικά από τα αρχαία χρόνια σε πολλά μέρη του κόσμου. Όλα είναι πλούσια σε ρετσίνες και καμφορικά αιθέρια έλαια και γενικά είναι ισχυρά αντισηπτικά. Το πεύκο pinus sylvestris περιέχει επίσης βιταμίνη C, Β1, Β2, Κ, καροτίνη και βιοφλαβονοειδή. Για φαρμακευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται το ρετσίνι, τα τρυφερά μπουμπούκια (μάτια) και τα κουκουνάρια του πεύκου. Αποχρεμπτικές και αντικαταρροϊκές είναι οι ιδιότητες του πεύκου που το καθιστούν ευεργετικό για το αναπνευστικό σύστημα. Τα φρέσκα φύλλα του μαζί με τα αρσενικά άνθη του σε βραστό νερό αποτελούν σημαντικό ίαμα που όταν εισπνέεται ωφελεί σε περιπτώσεις βήχα, ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας και κρυολογήματος.
Αφέψημα μπουμπουκιών πεύκου χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, αποχρεμπτικό και απολυμαντικό μέσο για τις ασθένειες των άνω αναπνευστικών οδών, για τον βήχα, τη βρογχίτιδα και το βρογχικό άσθμα. Επίσης για τη βρογχίτιδα και τον βήχα μπορεί να καταναλώνεται αφέψημα μπουμπουκιών και νεαρών βλαστών σε γάλα με μέλι, και αυτό το ρόφημα είναι κατάλληλο για παιδιά. Στη λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα και ουλίτιδα με το αφέψημα του φυτού γίνονται γαρ-γάρες.
Έγχυμα:
Ρίξτε ένα κουτάλι σούπας με μπουμπούκια σε
ένα δοχείο, όπου έχει προστεθεί ένα ποτήρι βραστό νερό. Σκεπάστε το δοχείο με ένα καπάκι και αφήστε το για 15 λεπτά. Στραγγίξτε το περιεχόμενο και πίνετε 2-3 ποτήρια από αυτό το ρόφημα σε ζεστή θερμοκρασία.
Αφέψημα:
Βράστε ένα κουτάλι σούπας με μπουμπούκια για 1 λεπτό σε ένα μπρίκι, όπου έχετε ρίξει ένα ποτήρι νερό, αφήστε το για 30 λεπτά, στραγγίξτε το και παίρνετε 1/3 του ποτηριού τρεις φορές την ημέρα.
 
Εισπνοές από κουκουνάρια πεύκου:
Σαν αποχρεμπτικό και απολυμαντικό για τη χρόνια βρογχίτιδα, αναπνέετε ατμό από το βράσιμο σε νερό ενός κουταλιού κουκουναριών πεύκου.
Ρετσίνι πεύκου:
Στην ιατρική χρησιμοποιείται και το ρετσίνι πεύκου, το οποίο βγαίνει από τον πληγιασμένο φλοιό του πεύκου. Ο πληγιασμένος φλοιός δακρύζει και βγάζει τη ρητινοειδή ουσία που λέγεται τερεβινθίνη. Με την απόσταξη του ρετσινιού εξάγεται μια ουσία που λέγεται τερεβινθώδες έλαιο (oleum terebinthinae). Η ρητινώδης ουσία του πεύκου χρησιμοποιείτο από πολύ παλιά σε συνδυασμό με κερί, ελαιόλαδο, μέλι και μαστίχα για τη θεραπεία διαφόρων πληγών του δέρματος. Σήμερα χρησιμοποιείται ως επουλωτικό και βακτηριοκτόνο, βάζοντάς το απευθείας πάνω στις πληγές. Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται με απόσταξη του ρετσινιού (oleum terebinthinae) χρησιμοποιείται εξωτερικά για εντριβές και έμπλαστρα στη βρογχίτιδα και στις ασθένειες των πνευμόνων που προκαλούνται από τα κρυολογήματα, στις νευραλγίες, μυαλγίες, ισχιαλγίες και ρευματισμό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμο-ποιείται επίσης ως αποστειρωτικό στις ασθένειες των αναπνευστικών οδών και του λαιμού (καυτηριασμός αμυγδαλών σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας).
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο: «ΘΕΡΑΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΪ-ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑΤΑ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌