Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Οι ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ συντάξεις γίνονται 'ψίχουλα'...

Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις έχουμε με τις αλλαγές Κατρούγκαλο στο ασφαλιστικό. Εκτός αυτών όμως των αλλαγών έχουμε και το πόρισμα 70 σελίδων που επεξεργάζεται αρμόδια επιτροπή με σκοπό να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες  απονομής και ενιαία ποσοστά σύνταξης για παλαιούς και νέους δικαιούχους.
Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος με το νέο καθεστώς για τις αναπηρικές συντάξεις, οι παλαιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι που κρίνονται με συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας από 13/5/2016 και μετά, θα παίρνουν ανεξάρτητα από το Ταμείο από το οποίο προέρχονται ή ασφαλίστηκαν:
• Το 50% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 50% ως 66,69%.
• Το 75% της σύνταξης για όσους έχουν αναπηρία από 67% ως 79,99%.
• Το 100% της σύνταξης για τους βαριά ανάπηρους από 80% και άνω.
Οι αλλαγές θα επεκταθούν και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης και θα ισχύσουν για όλους οι όροι συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, που προβλέπουν ότι η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται:
* Με ένα έτος ασφάλισης εφόσον ο ασφαλισμένος δεν συμπλήρωσε το 21ο έτος της ηλικίας του και για κάθε έτος πέραν του 21ου απαιτούνται 120 επιπλέον ημέρες εργασίας κάθε έτος και μέχρι να συμπληρωθούν 1.500 ή 5 έτη εργασίας.
* Με 5 έτη εργασίας εφόσον τα 2 τελευταία έτη ασφάλισης είναι στα πέντε τελευταία χρόνια από το έτος που έγινε ανάπηρος, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ασφαλισμένου.
* Με 15 έτη εργασίας οποτεδήποτε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌