Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ για τη Συνθήκη Σένγκεν! Αλλάζει η ΕΕ...




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σχετική της σύσταση προς το Συμβούλιο, προτείνει τη διατήρηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε για πέντε χώρες. Αυτές είναι οι χώρες της Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «παρά τη σταδιακή σταθεροποίηση της κατάστασης και την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων που πρότεινε η Επιτροπή για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την προστασία του χώρου Σένγκεν, (η Επιτροπή) θεωρεί ότι δεν πληρούνται ακόμη στο σύνολό τους οι όροι του χάρτη πορείας "Αποκατάσταση του χώρου Σένγκεν", οι οποίοι καθιστούν δυνατή την επιστροφή στην ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν».
«Προτείνουμε τη διατήρηση των ελέγχων μόνο εκεί που είναι απαραίτητα και μόνο ως ύστατη λύση, ενώ συνιστούμε θερμά τη χρήση άλλων εναλλακτικών, όπως οι έλεγχοι της αστυνομίας» ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αυτοί οι έλεγχοι δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα και δεν θα συνεχιστούν για πάντα», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως το «ξεκάθαρο» μήνυμα που στέλνει η Επιτροπή είναι ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στην ομαλότητα στο τέλος του επόμενου τριμήνου.
Η Επιτροπή θεωρεί πως ο σημαντικός αριθμός παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο που εξακολουθεί να παραμένει στην Ελλάδα και η εύθραυστη κατάσταση στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, δημιουργούν κίνδυνο «δευτερογενών ροών». «Η σημερινή απόφαση δεν είναι πολιτική, ούτε αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στα κράτη-μέλη. Είναι μία αντικειμενική απόφαση, καθώς παραμένουν 60.000 εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια είναι εύθραυστη», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Παρατηρείται δηλαδή το εξής φαινόμενο. Κάποιες χώρες της Ε.Ε σταματούν να εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν, κατά τα συμφέροντά τους, η Ελλάδα όμως επιμένει στο να την εφαρμόζει.  Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε πολιτική με γνώμονα το συμφέρον ΜΑΣ και όχι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌