Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τη ΜΕΡΚΕΛ!Συνασπίζονται για να ΦΥΓΕΙ...

Οι εξελίξεις από τη Γερμανία είναι σαρωτικές και ραγδαίες. Τρία κόμματα της Αριστεράς συναντήθηκαν για να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη Μέρκελ μετά τις εκλογές.
«Φυσικά, μπορώ να φανταστώ έναν κόκκινο- κόκκινο- πράσινο συνασπισμό (SPD, Die Linke και Πράσινοι), αν αυτό θα επιτρέψει τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης. Όμως αυτό εξαρτάται εντελώς από το Die Linke», επεσήμανε ο Γκάμπριελ, ο οποίος σημειωτέον είχε δηλώσει τις προάλλες πως η Ε.Ε διαλύεται εξαιτίας των πολιτικών της Μέρκελ.
«Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κυβερνήσουν ή να παραμείνουν μια ακραία αντιπολίτευση».
Πιο συγκεκριμένα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τα μικρότερα αριστερά κόμματα Die Linke (Αριστερά) και οι Πράσινοι έχουν περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ.
Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αυτό φαίνεται ότι θα ισχύει και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη νέα βουλή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌