Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Μακελειό στον Καναδά: Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τέμενος (Εικόνες & Βίντεο)

Οκτώ τραυματίες - H αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη δύο ατόμων
Έξι άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων στη διάρκεια απογευματινής προσευχής σε τέμενος του Κεμπέκ.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ένοπλοι εισέβαλαν στο τέμενος και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 8:00 μ.μ. (τοπική ώρα - 3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από τους πυροβολισμούς. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών, αλλά αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό.
Σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό μπήκαν στο τέμενος μετά την επίθεση, ενώ όπως ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία του Κεμπέκ με ανάρτησή της στο Twitter, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας και το κτήριο έχει εκκενωθεί.
Η αστυνομία δεν έχει περισσότερα στοιχεία για τους υπόπτους, καθώς η έρευνα για την επίθεση μόλις ξεκίνησε.
Τριντό: Τρομοκρατική ενέργεια
Την επίθεση στο τέμενος καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».
«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου» ανέφερε ο Τριντό, σε ανακοίνωσή του.
One of the #shooters at the #Quebec City #mosque used an AK-47, authorities say. pic.twitter.com/Mau4klfTMo
— Jewish Breaking News (@JBN) January 30, 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κεμπέκ η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο τζαμί.
Βάσει των όσων μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Καναδά, η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη δύο ατόμων ως ύποπτα για την επίθεση χωρίς να αποκλείει την ύπαρξη και τρίτου, ενώ δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌