Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Το φαρμακείο της φύσης! Χρειάζεστε ΜΟΝΟ αυτό και ο ΠΥΡΕΤΟΣ θα γίνει παρελθόν…

Το φαρμακείο της φύσης! Χρειάζεστε ΜΟΝΟ αυτό και ο ΠΥΡΕΤΟΣ θα γίνει παρελθόν…

 
Η Graviola (Annona muricata) είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο ύψους 5-6m που φύεται στο δάσος του Αμαζονίου και σε άλλα τροπικά μέρη της Αμερικής.
Έχει μεγάλα σκούρα πράσινα γυαλιστερά φύλλα και τα βρώσιμα φρούτα της έχουν σχήμα καρδιάς, διάμετρο 15-23cm και χρώμα κιτρινοπράσινο εξωτερικά
και λευκό εσωτερικά (σάρκα).
Η Graviola γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή ως μια ισχυρή πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που ονομάζονται annonaceous acetogenins. Τα αντιοξειδωτικά αυτά υπάρχουν κυρίως στα φύλλα και τους καρπούς του φυτού.
Όχι μόνο το φρούτο αλλά επίσης και άλλα μέρη του φυτού – τα φύλλα, η ρίζα, ο φλοιός και οι σπόροι – έχουν μακρά ιστορία ιατρικής χρήσης στην Αμερική. Η γκραβιόλα χρησιμοποιείτο ως φυσικό φάρμακο για μολύνσεις, πυρετό, πεπτικά προβλήματα και υψηλή πίεση του αίματος. Πρόσφατα οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει να εξερευνούν τα βιοενεργά χημικάσυστατικά των φύλλων, της ρίζας και των σπόρων της γκραβιόλα, τα οποία ονομάζονται annonaceous acetogenins. Αυτά τα χημικά συστατικά έχουν ισχυρές αντιογκικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Ορισμένες μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες συμπέραναν ότι τα συστατικά της γκραβιόλα μπορεί να είναι ικανά να στοχεύουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, ακόμα και αυτά που είναι ανθεκτικά σε φάρμακα, χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή κύτταρα.
Η γκραβιόλα έχει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων, οι οποίες είναι διαφορετικές σε κάθε μέρος του φυτού. Το φρούτο ή ο χυμός του μειώνει τον πυρετό, καταπολεμά τη διάρροια και τη δυσεντερία και σκοτώνει τα σκουλήκια και τα άλλα παράσιτα. Οι σπόροι είναι επίσης ισχυρά αντιπαρασιτικά και χρησιμοποιούνται παραδοσιακά ως φάρμακο για τις ψείρες. Ο φλοιός, τα φύλλα και οι ρίζες μπορούν να γίνουν ένα μαλακτικό φαρμακευτικό τσάι, που λαμβάνεται ως ηρεμιστικό και αντισπασμωδικό. Έρευνες επιβεβαιώνουν την παραδοσιακή κατανάλωση του τσαγιού γκραβιόλα ως υποτασικό. Ο φλοιός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπισητου πυρετού και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται τοπικά για να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών. Το άγουρο φρούτο εκτιμάται ως πεπτικό βοήθημα. Στην οροσειρά των Άνδεων στο Περού τα φύλλα χρησιμοποιούνται για να βγάλουν τη βλέννα και να μαλακώσουν τους φλεγμονώδεις βλεννογόνους υμένες.
Το Αντικαρκινικό Κέντρο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει στην ιστοσελίδα του έναν αριθμό ευεργετικών ιδιοτήτων του φυτού, όπως αντι-ιικές, αντιπαρασιτικές, αντιρευματικές και εμετικές επιδράσεις του. Οι ισχυρισμοί των κυτταροτοξικών επιδράσεων της γκραβιόλα σε όγκους και σε καρκινικά κύτταρα έχουν αποκτήσει αξιοπιστία από πολλούς ανθρώπους, παρά την απουσία επιστημονικών αποδείξεων σε ανθρώπους.
Οι καταναλωτές συμπληρωμάτων γκραβιόλα ανα-φέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη τους: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει αίσθηση ευεξίας. Γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και έχουν άγχος και στρες λόγω εμμηνόπαυσης βρήκαν ωφέλεια. Γιατροί τους είχαν συστήσει αντικαταθλιπτικά, αλλά δεν λειτουργούσαν τόσο καλά όσο η γκρα- βιόλα. Προσφέρει ενέργεια με φυσικό τρόπο, χωρίς να προκαλεί υπερδιέγερση και χαρίζει καλύτερο ύπνο.
Υπάρχουν αναφορές ότι γυναίκες με χρόνια κολπική αιμορραγία που δεν βοηθήθηκαν με αντισυλληπτικά που τους σύστησε ο γυναικολόγος τους, αντιμετώπισαν το πρόβλημά τους με γκραβιόλα και I3C (η I3C ονομάζεται ινδόλη-3-καρμπινόλη και είναι ένα συστατικό των σταυρανθών λαχανικών, όπως του μπρόκολου, που έχει φανεί ότι έχει ισχυρή αντικαρκινική
δράση). Πολλά άτομα χρησιμοποιούν τη γκραβιόλα για βακτηριακές, ιικές και μυκητισιακές μολύνσεις και φλεγμονές. Άτομα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το απόστημα των δοντιών τους υπό έλεγχο για πολλά χρόνια, χωρίς να έχουν πόνο ή εξάρσεις. Το δέραμα και το πεπτικό σύστημα γίνεται πιο υγιές.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌