Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΟΡΓΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ! Η ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΗ ελληνική ΣΤΑΣΗ μας αφήνει ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ...

Άρθρο του Russia Today (μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο ΕΔΩ) περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν στα Ίμια το Σαββατοκύριακο και κάνει και μία μικρή ιστορική αναδρομή στο 1996. Το άρθρο του RT, του μεγαλύτερου κρατικού ΜΜΕ της Ρωσίας περιγράφει τα γεγονότα με απόλυτη ψυχρότητα και απόλυτη ουδετερότητα, κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε καταγραφεί.
Σύμφωνα με το Russia Today τα Ίμια (τα αναφέρει και Kardak) βρίσκονται μερικά μίλια από την τουρκική ακτή και τα διεκδικούν Άγκυρα και Αθήνα. Δεν κάνει λόγο για ελληνικό έδαφος που τα διεκδικούν παράνομα οι Τούρκοι. Αναφέρει επίσης πως «Οι Έλληνες το είδαν ως παραβίαση της εδαφικής τους επικράτειας» ενώ υπήρξε παραβίαση (είναι αντικειμενική η παραβίαση και όχι κάτι το υποκειμενικό).
Δυστυχώς βλέπουμε πως η Δυτικόδουλη στάση της Κυβέρνησης καταστρέφει τις παραδοσιακές συμμαχίες της Ελλάδας. Αξίζει να θυμίσουμε την απροκάλυπτη στάση της Κυβέρνησης υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, μίας πολιτικού που ευθύνεται για την ψυχροπολεμική κατάσταση μεταξύ Κρεμλίνου και Λευκού Οίκου. Ένα γεγονός που φαίνεται πως εξόργισε το Κρεμλίνο. Θυμίζουμε τη στάση της Ελλάδας στο θέμα των Ευρωπαϊκών Κυρώσεων κατά της Μόσχας. Όχι βέτο, ούτε μία ομιλία υπέρ της Μόσχας δεν ειπώθηκε από ελληνικά χείλη. Η Ελλάδα ‘έφτυσε’ κάθε χείρα βοηθείας από την πλευρά της Ρωσίας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η στάση του Κρεμλίνου στις Κυπριακές διαπραγματεύσεις.
Τώρα που υπήρξε και η εκλογή Τραμπ και η ελληνική διπλωματία υπέστη συντριπτική ήττα. Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα ελληνικά ζητήματα και επίσης πως αφήνει de facto αφεντικό της περιοχής τον Πούτιν. Εξοργίσαμε τον Πούτιν και το μόνο που κάνουμε είναι να παρακαλάμε το Βερολίνο για ψήγματα βοηθείας.
Η ελληνική διπλωματία πρέπει άμεσα να αλλάξει στάση. Να κοιτάξει πιο είναι το συμφέρον της χώρας και να κινηθεί ανάλογα. Τώρα που ξαναμοιράζονται οι σφαίρες επιρροής σε Βαλκάνια και Μεσόγειο η Ελλάδα δε μπορεί να είναι απούσα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌