Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Τέρμα οι αϋπνίες! Με αυτό το κόλπο θα κοιμάστε σαν πουλάκι…

Τέρμα οι αϋπνίες! Με αυτό το κόλπο θα κοιμάστε σαν πουλάκι…


Επιτέλους! Ήρθε η μέρα που μπορούμε να πάμε σπίτι μας, να βάλουμε τη πιτζάμα ΚΑΙ τις κάλτσες μας, να ξαπλώσουμε στο κρεββάτι μας και να αποκοιμηθούμε, χωρίς να παγώνουν τα πόδια μας αλλά και χωρίς να έχουμε ενοχές και να ανησυχούμε επειδή παρακούσαμε εκείνη τη γνωστή συμβουλή πως «όταν κοιμόμαστε δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες»…
Τα καλά νέα έρχονται από το Global Council on Brain Health το οποίο παρουσιάζει δεκάδες χρήσιμες συμβουλές για να εξασφαλίσουμε καλή ποιότητα ύπνου που κατά συνέπεια θα μας προσφέρει πνευματική οξύτητα σε βάθος χρόνου.
Και μαντέψτε. Μεταξύ αυτών των tips είναι και το αγαπημένο μας αφού οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να φοράμε κάλτσες προκειμένου τα πόδια μας να διατηρούνται ζεστά και έτσι να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαταράσσοντας τον ύπνο μας, εξαιτίας του κρύου που μπορεί να νοιώσουμε στα κάτω άκρα.
Μεταξύ των άλλων συμβουλών για έναν καλό ύπνο είναι:
-ο σκύλος να μένει εκτός κρεββατοκάμαρας
-δώστε στον εαυτό σας 15 λεπτά κατά τα οποία θα κάνετε όλες εκείνες τις σκέψεις για πράγματα που σας αγχώνουν και μετά «κατεβάστε διακόπτες»
-απέχετε από την κατανάλωση φαγητού και αλκόολ για τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο
-αποφύγετε τις έντονες διαφωνίες, τους καυγάδες κλπ
-κινητά, tablets εκτός δωματίου
-κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν ξαπλώσετε
-επιλέξτε το φως στο δωμάτιο να πορτοκαλί αντί για λευκό ή μπλε, καθώς η λάμψη του είναι πιο «ξεκούραστη»
Και η πιο σημαντική απ’ όλες τις συμβουλές: όλοι πρέπει να προσπαθούμε να κοιμόμαστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως η έλλειψη ύπνου και η κακή ποιότητα επί μακρόν, αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκία, διαβήτη, καρκίνου.
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌