Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

«Οπισθοδρόμηση χωρίς προηγούμενο»
Για οπισθοδρόμηση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, αναφερόμενος στη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Για την μακρά δεύτερη αξιολόγηση σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια και για αυτό τόνισε την ανάγκη να φύγει από την εξουσία το συντομότερο.
«Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Η οπισθοδρόμηση τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ο απολογισμός της τελευταίας διετίας «είναι θλιβερός, το μέγεθος της καταστροφής είναι αναμφισβήτητο, η ήττα της χώρας είναι καθολική». 
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε ότι δεν υπάρχει σήμερα κοινωνική ομάδα σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2014.
«Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση και επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014 είχαμε αρχίσει αργά και σταδιακά να μειώνουμε την φορολογία, επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξάνονται. Επί ΣΥΡΙΖΑ το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η πολιτική Τσίπρα - Καμμένου είναι μια πολιτική ανάλγητη, κυνική», τόνισε και πρόσθεσε πως «κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα αυτήν την επέτειο, τη μαύρη επέτειο, όπως έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού».
«Ψέματα, ανικανότητα, φόροι», συνέχισε, «αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η έννοια μεταρρυθμίσεις έγινε συνώνυμη με τη λυσσώδη υπερφορολόγηση και τη διαρκή ανυπόφορη λιτότητα.
«Μνημειώδης αναξιοπιστία»
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δέχθηκαν τα πυρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και για τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο χαρακτήρισε αναγκαία προϋπόθεση «ώστε τον Ιούνιο να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός».
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός τορπιλίζει την αξιολόγηση, η κυβέρνηση δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης παίζει με τη φωτιά και θερίζει τις θύελλες των ανέμων που η ίδια έσπειρε».
«Δυστυχώς ξαναζούμε μέρες του Ιουνίου 2015».  Επίσης, μίλησε για μνημειώδη αναξιοπιστία και «ανικανότητα της κυβέρνησης, προκλητική αδιαφορία να υλοποιήσει οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση».
Μάλιστα, της καταλόγισε ότι η ίδια δίνει το δικαίωμα στους πιστωτές να απαιτούν δεσμεύσεις που πηγαίνουν πολύ πέρα από τη λήξη του προγράμματος.
«Η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και η διγλωσσία του κ. Τσίπρα οδηγεί τους εταίρους μας σε υπερβολικές απαιτήσεις», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάξης.
«Αυτό ο τραγέλαφος δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αρκετά πια με τα παιχνίδια των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κλεψύδρα αδειάζει σε βάρος μας. Ο κ. Τσίπρας παίζει καθυστερήσεις, για άλλη μια φορά παίζει την τύχη της Ελλάδος στα ζάρια», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό απασχολεί μόνο «η παραμονή του στην εξουσία, με κάθε μέσο, ανεξαρτήτως κόστους και επιπτώσεων για την οικονομία».
Για αυτό και εκτίμησε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι «στο τέλος, ασθμαίνοντας, θα δεχτεί τα πάντα, αλλά βέβαια έχει ανάγκη από χρόνο για να πείσει οπαδούς και στελέχη του για την επόμενη κυβίσθησή του». «Εκτός», πρόσθεσε, «αν έχει άλλο σχέδιο, να σκηνοθετήσει άλλη μια σύγκρουση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σηκώνοντας το λάβαρο της αντίστασης και χτίζοντας νέα τεχνητά διλήμματα».
«Εμείς του λέμε αφού δεν μπορεί ας κάνει στην άκρη», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «ήρθε η ώρα να πούμε ότι η τωρινή μιζέρια και κατάντια είναι μια θλιβερή παρένθεση» και πρόσθεσε ότι «η “πρώτη φορά αριστερά” ήρθε στην εξουσία με τα πανιά φουσκωμένα από τον άνεμο του λαϊκισμού και θα φύγει με τα πανιά σκισμένα». 
Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι «ο λαός θέλει σήμερα μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δραστικών αλλαγών στο κράτος».
«Δεν φοβόμαστε το βάρος της ευθύνης. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε γιατί οφείλουμε να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το μεγάλο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει, συσπειρώνοντας «τις δυνάμεις του ορθού λόγου» και εκφράζοντας όλους τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους. Ακόμη, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά «το μεγάλο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας».
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε σε όσους δεν ψήφισαν το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές και σε β’ πληθυντικό πρόσωπο είπε: «Ξέρω ότι πολλοί είστε καχύποπτοι, αλλά σας ζητώ να μας ακούσετε, να μετρήσετε την αξιοπιστία των προτάσεών μας, να μας αξιολογήσετε, να συγκρίνετε τις δικές μας τεκμηριωμένες προτάσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων».
«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σας θέλουμε κοντά μας χωρίς περιχαρακώσεις χωρίς αποκλεισμούς», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κατέληξε: «Μακριά από μένα κάθε ίχνος ρεβανσισμού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌