Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Τουρκία! Ποιος κρύβεται πίσω από την ΕΚΡΗΞΗ στη Σμύρνη...



Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης με παγιδευμένο αμάξι, που σημειώθηκε νωρίτερα κοντά στα δικαστήρια στη Σμύρνη, με τις τουρκικές αρχές να αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο δράστες ενώ, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για τρίτο εμπλεκόμενο που διέφυγε. 
Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Ερόλ Αγιλντίζ, σε δηλώσεις του είπε ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στα δικαστήρια όπου έγινε η έκρηξη και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αυτών και των επιβαινόντων, πριν το όχημα εκραγεί, ενώ συμπλήρωσε ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκαι Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. 
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς, σε όχημα που εκτιμάται ότι ανήκει στους δράστες. 
Πίσω από την επίθεση, ο Αγιλντίζ πιστέυει ότι βρίσκεται το PKK, ωστόσο, τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναφέρουν ότι ο τρόπος που οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τους γεμιστήρες, ήταν παρόμοιος με αυτόν του μακελάρη που σκότωσε 39 άτομα την Πρωτοχρονιά στο κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης και την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε ο ISIS. 
"Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα", σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Βεϊσί Καϊνάκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌