Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

  • 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • Διαδικασία

    Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

    Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά.

    Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα. Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.
  • http://www.olivemagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌