Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Filled Under: ,

Άτυπη παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη από την ΔΕΗ για ρύθμιση χρεών


Η ΔΕΗ έδωσε μια άτυπη παράταση έως την ερχόμενη Πέμπτη  για την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών - σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζει νέα προγράμματα διακανονισμών  και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος 
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ έχει προβληματίσει τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να καταθέσει προτάσεις στο επόμενο  διοικητικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου. Πηγές τονίζουν ότι έχουν εξεταστεί προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας της επιχείρησης και η υποχρέωση της ΔΕΗ να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 787 εκατ. ευρώ το 2017 .

Μεταξύ αυτών είναι η έκπτωση 6% σε πελάτες της έναντι προπληρωμής της ετήσιας κατανάλωσής τους.  Δηλαδή, όσοι συνεπείς καταναλωτές δεχθούν να προπληρώσουν την κατανάλωση ενός έτους σε ρεύμα, θα απολαμβάνουν έκπτωση 6%.  Επίσης,εξετάζονται εκπτώσεις σε ποσοστό 8%-10% για καταναλωτές που θα παγώσουν τις οφειλές τους μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και θα αποπληρώνουν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς της.  Να σημειωθεί ότι οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές  ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ανέρχονται στο 50% του τζίρου της. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌