Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Από Πέμπτη ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες Αρκτικής



               ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ


Έκτακτο δελτίο ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Πιο συγκεκριμένα, το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα από την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους
Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα:
Πέμπτη 05-01-2017
Καιρό: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Στη βόρεια Ελλάδα μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 Μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Από το απόγευμα όμως σε πτώση από βορρά προς νότο.
Παρασκευή 06-01-2017 και Σάββατο 07-01-2017
Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά το Σάββατο, σταδιακά θα εξασθενήσουν στις περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ οι οποίοι από το Σάββατο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση.
Κυριακή 08-01-2017
Καιρός: Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες σε δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.
Δευτέρα 09-01-2017
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινε ώρες στα ηπειρωτικά, στα βόρεια ολικός.
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌