Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ σκηνικό σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ νοσοκομείο! Βαριές καταγγελίες...

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ σκηνικό σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ νοσοκομείο! Βαριές καταγγελίες…

 
Tα πάνω-κάτω στο νοσοκομείο νοσοκομείο της Ξάνθης.
Επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, από ασθενείς και συγγενείς, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου της Ξάνθης καταγγέλλει η Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης, με σχετική ανακοίνωσή της.
«Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες είναι μεγάλη και ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο αναμονής, δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης, με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ, συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
«Η ΕΙΝΟΚΥΞ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ξάνθης. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή, κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα, διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές, σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας, οδηγούν τους γιατρούς στην επαγγελματική εξουθένωση, με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη, δύο γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης.
ΠΗΓΗ: iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌