Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ οι νέοι Πλανητάρχες!Με ΣΦΡΑΓΙΔΑ της CIA...



Το γνωστό σε όλους μας Stratfor, το ινστιτούτο, φερέφωνο κατά πολλούς της CIA, δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για τον πλανήτη μας το 2017.
Για τον μεν Τραμπ έγραψε πως «η αναθεώρηση των εμπορικών σχέσεων με όλον τον κόσμο και ο τρόπος που σχεδιάζεται από την  Ουάσιγκτον έχει γίνει εδώ και  δεκαετίες. Δεν είναι εφικτό στην τρέχουσα παγκόσμια τάξη που εξελίσσεται και στην οποία  υπάρχει ταχεία τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή , οι εθνικές  οικονομίες, μεγάλες και μικρές, να μην είναι  στενά συνδεδεμένες  με  την παγκόσμια αλυσίδα», αναφέρει η έκθεση.
Ωστόσο έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρηθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η προθυμία της Ουάσιγκτον να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική της «μίας ενιαίας  Κίνας», αποσύροντας ταυτόχρονα όλες τις εμπορικές παραχωρήσεις από την χώρα αυτή,   θα «αποσύρει μοχλούς ασφάλειας» διογκώνοντας την γεωπολιτική κατάσταση το θέατρο του Ειρηνικού Ωκεανού, προειδοποιεί το Stratfor , τονίζοντας παράλληλα  την   είσοδο των ΗΠΑ σε συνεχείς  «συγκρούσεις» στον Ειρηνικό που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο.
Όσον αφορά την Ευρώπη οι εκλογές σε χώρες «πυλώνες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, μαζί με τις εκλογές στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη την Ιταλία,  θα έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις της ένωσης και θα θέσουν   σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της ευρωζώνης,  προβλέπει το Stratfor.
Αυτοί οι τριγμοί στην Ένωση θα την αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο και θα ενισχύσουν τη θέση του Πούτιν στη γεωπολιτική σκακιέρα. Οι Ρώσοι το 2017 θα έχουν την ευκαιρία να διασπάσουν  την ευρωπαϊκή ενότητα και να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο ενοποίησης χωρών κοντά στα ρωσικά σύνορα .
Η κυβέρνηση Τραμπ θα  να είναι επιρρεπής σε αυτήν την πολιτική «μαλακώνοντας» τις κυρώσεις στην Ρωσία και ενεργοποιώντας μια κάποια συνεργασία στη Συρία καθώς θα προσπαθεί να μετριάσει τη σύγκρουση με τη Μόσχα αλλά  η συμφιλίωση δεν θα προχωρήσει λόγω ορισμένων περιοριστικών παραγόντων.
Αυτοί είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ρωσικής αμυντικής δύναμης και η επιμονή της Ουάσιγκτον να σταματήσει την επέκταση της ρωσικής επιρροής.
Τέλος όσον αφορά το ISIS από το 2017, θα αλλάξει έδαφος δράσης μεταφερόμενο σε άλλες χώρες όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον  για  έδαφος και πόρους, γράφει το Stratfor και προέβλεψε ότι οι αντάρτες θα κάνουν χρήση περισσότερων  νέων  τρομοκρατικών  τακτικών , ενώ θα συνεχίσουν  μια σειρά από νέες ακόμα ποιο αιματηρές επιθέσεις στο εξωτερικό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌