Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

'ΕΣΠΡΩΞΕ' ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Γιατί ΧΑΛΑΣΕ το Deal ΣΑΒΒΙΔΗ-ΔΟΛ...



Ο Βασίλης Μουλόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» πως έχει αποχωρήσει από το ΔΟΛ. Δεν έκατσε πολύ καιρό. Δήλωσε τα εξής.
"Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ' ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου", σημείωσε  αποφεύγοντας παρ' όλ' αυτά να κατονομάσει τον Στ.Ψυχάρη. τόνισε πως τον έλεγχο του ΔΟΛ τον έχουν πια οι Τράπεζες και πως ο ίδιος δεν έχει κανένα ρόλο στον Οργανισμό, πια. Ο επενδυτής είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
"Κακώς απορρίφθηκε" η πρόταση, σχολίασε σε άλλο σημείο τονίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό. Όπως είπε, η πρόταση που έφερε ο ίδιος έβαζε λεφτά που θα βοηθούσαν ώστε να πληρωθούν μισθοί εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, "ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί [...] θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ".
Συνέχισε μάλιστα και αφού τόνισε πως δεν είναι πλέον βουλευτής, ούτε μέλος της Επιτροπής του κόμματος σχολίασε: "Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση".
Άλλωστε, ο Β. Μουλόπουλος αποκρούει τις επικρίσεις για το χειρισμό της κρίσης στον Τύπο από την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: "Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι' αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς" σχολίασε και συνέχισε: "Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;"
Σύμφωνα με συνεργάτες του κου Σαββίδη πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά σκόνταψε στα προσωπικά βάρη του κ. Ψυχάρη.
Όπως υποστηρίζουν, ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.
Τέλος όπως δηλώνουν οι κύκλοι ο κος Σαββίδης δε θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Τι καταλαβαίνουμε δηλαδή. Πως ο κος Μουλόπουλος ‘φυτεύτηκε’ από την Κυβέρνηση στο ΔΟΛ με σκοπό να ‘διευκολύνει’ την εξαγορά από συγκεκριμένο επενδυτή (τον κος Σαββίδη). Αυτό όμως δεν είναι ελεύθερη οικονομία και σίγουρα δεν είναι προσπάθεια διάσωσης. Είναι κρατικός παρεμβατισμός, είναι κορπορατισμός είναι αυταρχικότητα. Είναι δεδομένο πως το κράτος θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση στο ΔΟΛ ώστε  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ να δείξουν ενδιαφέρον και όχι ένας συγκεκριμένος που γνωρίζουμε και πως είναι φίλα προσκείμενος στους ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ.
Είναι σαφές πως μία κυβέρνηση, όταν προσπαθεί να ‘σπρώξει΄ έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία, μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό. Διαπλοκή…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌