Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Χιλιάδες φορολογούμενοι στο στόχαστρο! Ποιοι θα πληρώσουν ΔΙΠΛEΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...

Διπλή οφειλή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες νέοι επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής. 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, η διπλή οφειλή θα προσαυξάνεται κάθε χρόνο και μηνιαία θα θα παρακρατείται και εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, η οποία θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, στην περίπτωση των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ.
Η κατώτατη εισφορά για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες υπολογίζεται στα 167,95 ευρώ (117,22 ευρώ για σύνταξη, 40,73 ευρώ για υγεία και 10 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ) και η ανώτατη στα 1.589,49 ευρώ (1.172,16 ευρώ για σύνταξη, 407,33 ευρώ για υγεία και 10 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ).
Οι νέοι επιστήμονες θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές κατά τα 2 πρώτα χρόνια ασφάλισης 14% και τα επόμενα 3,17% και η εγκύκλιος τοποθετεί την ελάχιστη μηνιαία βάση υπολογισμού τους στα 410,26 ευρώ. Ξεκαθαρίζεται όμως ότι οι εκπτώσεις αυτές, τόσο στο ποσοστό όσο και στη βάση υπολογισμού των εισφορών, θα θεωρούνται ασφαλιστικές οφειλές και θα προσαυξάνονται ετησίως κατά τη μεταβολή μισθών που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ.

Πληροφορίες: Καθημερινή/ newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌