Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Μαύρα μαντάτα από το Eurogroup! Τι ζητάνε από τον Τσακαλώτο…



Μέτρα για μετά το 2018 που αφορούν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αλλά και μείωση του αφορολόγητου. ζήτησαν οι θεσμοί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στη συνάντηση που προηγήθηκε του Eurogroup. 
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η Κομισιόν συμφωνεί με τις απαιτήσεις της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νομοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων από τώρα για μετά το 2018. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φαίνεται ότι δεν πείσθηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η θα επιτευχθούν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα,  και "γέρνει" προς τα σκληρά μέτρα που πιέζουν να εφαρμοστούν ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν. 
Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφκανγκ Σόϊμπλε, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν υπήρχε κανένα σημείο συμφωνίας. 
Το κλίμα στο Eurogroup είναι αρκετά «σκοτεινό» για την Ελλάδα, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Σόιμπλε ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌