Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Η Eurostat 'ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ' το VoiceNews!Στήνουν πρόωρες ΚΑΛΠΕΣ και το ΚΡΥΒΟΥΝ...



Τα στοιχεία της Eurostat ‘δείχνουν’ εκλογές. Αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς βλέποντας τα στοιχεία για το ελληνικό Δημόσιο και συνυπολογίζοντας το βεβαρυμμένο παρελθόν του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στη χώρα μας το ωριαίο κόστος εργασίας στο Δημόσιο το τρίτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 4,5%, ενώ το αντίστοιχο κόστος στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 3,1%. Συνολικά, το ωριαίο κόστος εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5%. Σημειωτέον ότι στο κόστος εργασίας υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι μισθοί και τα μπόνους, καθώς και το μη μισθολογικό κόστος που αφορά τις εισφορές των εργοδοτών.
Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, αποδίδουν την αύξηση του ωριαίου κόστους εργασίας στο Δημόσιο στην αύξηση των προσλήψεων που καταγράφεται. Συνεκτιμώντας τις συνταξιοδοτήσεις, το 2016 το ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε κατά 6.803 άτομα!
Την ίδια στιγμή που το Δημόσιο αυξάνεται, ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο Νοέμβριο μειώθηκε κατά 37.667 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον ιδιωτικό τομέα, τον Νοέμβριο του 2016 οι προσλήψεις ανήλθαν σε 157.385, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Εκ των αποχωρήσεων, οι 66.978 ήταν οικειοθελείς και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή από λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Το ζήτημα το προσλήψεων στο Δημόσιο έχει απασχολήσει πολλές φορές τη Βουλή με κατηγορίες από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, προς την Κυβέρνηση, για ‘βόλεμα ημέτερων’. Μάλιστα, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση 33 βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί στο στενό Δημόσιο, ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, συνολικά 2.224 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι προσλήψεις σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, εκ των προσλήψεων αυτών οι 1.756 έγιναν λόγω αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, οι 465 αφορούσαν λοιπές προσλήψεις και τρεις αφορούν προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ.
Πολλές φορές το VoiceNews έχει παρουσιάσει προσλήψεις ημέτερων σε θέσεις του Δημοσίου και πολλές φορές τα ΜΜΕ έχουν αναδείξει αυτά τα διαχρονικά φαινόμενα. Το μόνο σίγουρο είναι πως παγίως οι ελληνικές κυβερνήσεις προχωρούν σε τέτοιες προσλήψεις όταν ετοιμάζονται για εκλογές. Λέτε;..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌