Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Δεν λογαριάζουν ΤΙΠΟΤΑ! Ετοιμάζονται για τα F35…



Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του «Letter of Request», σύμφωνα με το οποίο το ΓΕΑ ζητά πληροφορίες από τις ΗΠΑ για το κόστος  εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F 16 Block 52 και F-16 52 σε αναβαθμισμένα F-16 Block 60, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Η διαδικασία αναμένεται να κοστίσει από 1,1 μέχρι 1,2 δισ ευρώ για τους Έλληνες φορολογούμενους και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα ζητήσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα  F-35, με σκοπό, «να πάρουμε ένα σμήνος, δηλαδή από 12 μέχρι 20 αεροσκάφη F-35», όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με κόστος που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα  1,2 δισ ευρώ.
Συνολικά, εν μέσω κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να δώσει 2,4 δις ευρώ, για την αναβάθμιση των F-16 Block 52 και των αεροσκαφών τύπου F-16 Block 52 και την προμήθεια 12 νέων μαχητικών αεροσκαφών.
Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η πρόταση των ΗΠΑ μόνο συμφέρουσα δεν είναι για τη χώρα μας, από τη στιγμή που υπάρχει ανάλογη πρόταση εκ Ρωσίας, με αμοιβαίο όφελος. 
Μάλιστα, ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει τις ενστάσεις του για το πρόγραμμα των F-35 και έχει αρχίσει να ενεργεί ανάλογα, όπως σας είχαμε αναφέρει με ρεπορτάζ μας (διαβάστε το ΕΔΩ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌