Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Oι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ στην ΑΥΛΗ της ΡΩΣΙΑΣ!Τι σκοπό έχουν;..

Στρατιώτες των αμερικανικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στις χώρες της Βαλτικής με σκοπό να ενισχύσουν την εκπαίδευση των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας έναντι της ρωσικής επιθετικής απειλής.
Την ίδια στιγμή η ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών δυνάμεων έχει και τον αντικειμενικό σκοπό της αναγνώρισης και καταγραφής των προσπαθειών της Μόσχας να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη Βαλτική. Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.
“Έχουν τρομοκρατηθεί από τους Ρώσους. Είναι ανοιχτοί στην εκπαίδευση που τους προσφέρουμε, ενώ ζητούν απεγνωσμένα την ηγεσία μας”, δήλωσε ο στρατηγός Ρέιμοντ Τόμας που ηγείται της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του αμερικανικού Πενταγώνου, αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των τριών βαλτικών δημοκρατιών.
«Έτσι, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις έχουν μία συνεχή παρουσία στην εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων των χωρών της Βαλτικής, μετά την καλλιέργεια στενών δεσμών συνεργασίας κατά την περασμένη δεκαετία με αφορμή την κοινή δράση στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν», τονίζει ο στρατηγός Τόμας. Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις υποστηρίζουν το πλαίσιο ειδικών αποστολών που διεξάγουν μέσω της εκμετάλλευσης των σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων στους τομείς της συλλογής, αλλά και της επεξεργασίας πληροφοριών του πεδίου μάχης.
Όπως πάντως τονίζουν οι New York Times πάντως κανείς δεν γνωρίζει το βαθμό εμπλοκής που θα έχει το ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌