Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Τσίπρας: Φαινόμενα του παρελθόντος δεν έχουν θέση στα Βαλκάνια (video)



Σαφές μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός από το Βελιγράδι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σέρβο ομόλογό του.
Τόνισε ότι «το μέλλον των Βαλκανίων χτίζεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και όχι με παραβιάσει και τακτικές του παρελθόντος».
Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή εξασφαλίζεται με κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του Κοσσόβου. Η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, που είναι θέσεις αρχών σε αυτό το ζήτημα».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος των συζητήσεων των δύο ηγετών ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων στους τομείς ενέργειας , υποδομών και τουρισμού ενώ εξήγγειλε τη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης  –  Σερβίας.
Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε  ότι «προκαλούν ανησυχία φωνές αλυτρωτισμού που θέτουν προσκόμματα στην ομαλότητα των σχέσεων των χωρών ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενσωμάτωση της Σερβίας στην ΕΕ».
Χαρακτήρισε την Ελλάδα «κρίσιμο  μετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην ευρώπη και την Ασία» και  η συνεργασία μας όπως είπε μπορεί να ενταχθεί σε «ένα project που αφορά όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο».
Επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται όλοι να προτάξουν το συλλογικό συμφέρον.
«Μας ανησυχεί η άνοδος εθνικιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η Ελλάδα έχει το σημαντικότατο στρατηγικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης και μπορεί να καταστεί στρατηγικός συγκοινωνιακός κόμβος για την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Την χώρα μας για την υποστήριξή της ευχαρίστησε ο σέρβος πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Σερβία έχουν κοινά προβλήματα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌