Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

XAΣΤΟΥΚΙ στην ΤΟΥΡΚΙΑ! Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε για τους "8"...

Όχι στην έκδοση και των 8 Τούρκων αξιωματικών είπαν οι δεκαπέντε αρεοπαγίτες δικαστές. Την έκδοση των 8 ζητούσαν οι Τουρκικές αρχές για αδικήματα που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Και οι 8 θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ ήδη στην Τουρκία η είδηση μεταδίδεται με έκτακτα δελτία ειδήσεων.
Η κρίση των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου είχε προγραμματιστεί να εκδοθεί τη Δευτέρα, ωστόσο, λόγο ασθένειας μιας αρεοπαγίτου του ενός τμήματος αλλά, επίσης, και εξαιτίας του ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διασκέψεις των άλλων δύο, η έκδοση των αποφάσεων αναβλήθηκε για σήμερα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανακοίνωσε η Πρόεδρος της μιας σύνθεσης του Αρείου Πάγου: «Η πιθανότητα με βάση όσα αναφέρονται ακυρώσεως της περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων που τους αποδίδονται, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοση αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌