Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: ,

Εισαγγελική έρευνα: Σύζυγος εκδότη εμπλέκεται σε στοιχηματική εταιρεία που εξαπατά το Δημόσιο - Τζίρος 1 δισ.ευρώ

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη και ανιχνεύει στοιχεία εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".
Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη και ανιχνεύει συνταρακτικά στοιχεία εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".
Η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Ελένη Τουλουπάκη ερευνά στοιχεία για στοιχηματικές εταιρείες που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και είτε λειτουργούν παρατύπως είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος.
Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και τα αδικήματα που προκύπτουν είναι απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής αναφορά στην Αρχή. Μάλιστα οι τζίροι των συγκεκριμένων στοιχηματικών εταιριών ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη είχε συνοδεύσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης η κ.Τουλουπάκη ήλεγξε την υπόθεση παραβίασης των αρχείων του υπουργείου Εσωτερικών παραμονές των εκλογών τις 25ης Ιανουαρίου 2015, άσκησε διώξεις για το σκάνδαλο του ΟΤΕ, συνέταξε το πόρισμα για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ερεύνησε την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια,ασκώντας διώξεις κατά της ''Σέχτας Επαναστατών''.
Στην εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό εμπλέκεται μεγάλη στοιχηματική εταιρεία που δρα στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται η σύζυγος μεγαλοεκδότη, ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, πρώην γενικός διευθυντής άλλης στοιχηματικής εταιρίας και ανώτατο στέλεχος εταιρείας που φαίνεται αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο Travel plan-ΕΠΟ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στοιχεία της δικογραφίας είχαν κλαπεί σε διάρρηξη που έγινε στην ΥΕΕΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ), αλλά η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος φρόντισε ώστε να τα ξαναπάρει στα χέρια της.
Η υπόθεση αναβίωσε από ένα έγγραφο που εστάλη στον υπουργό Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και στα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Στο έγγραφο αυτό περιγράφεται με ακρίβεια πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Παράλληλα φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα. Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες δεν υποβάλουν καν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ούτε αποδίδουν ΦΠΑ!
Στο θέμα των στοιχηματικών εταιρειών αναφέρθηκε στην αγόρευση της στο μικρό Koriopolis η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου. Επεσήμανε ότι για την άδεια λειτουργίας μιας στοιχηματικής εταιρείας στην Ελλάδα συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:
-Να είναι νομίμως εγκατεστημένες στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο
-Να είχαν άδεια λειτουργίας στην πατρίδα τους το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2011
-Να παρείχαν στοιχηματικές υπηρεσίες στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2011 και δώθε.
Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύει τις παρατυπίες στη λειτουργία ορισμένων στοιχηματικών εταιρειών που εμφανίζονται με νόμιμη προσωρινή άδεια.
Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌