Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Ανατριχίλα: Από το ίδιο μπαλκόνι που έπεσε ο 6χρονος, πριν από 20 χρόνια είχε αυτοκτονήσει μαθήτρια

Σοκ: Από το ίδιο σημείο χάθηκαν δύο αθώες ψυχές με διαφορά δύο δεκαετιών

Από το ίδιο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου, από το οποίο έπεσε ο 6χρονος στην Κηφισιά, είχε βάλει το 1997 τέλος στη ζωή της 18χρονη μαθήτρια. Η αποκάλυψη που έρχεται από το παρελθόν προκαλεί μόνο ανατριχίλα.

Ήταν Ιούνιος του 1997 όταν η αυτοκτονία της 18χρονης Θάλειας Τσίτσου προκάλεσε παγωμάρα στην κοινή γνώμη. Η μαθήτρια της τρίτης τάξης του 3ου Λυκείου Νικαίας είχε πληροφορηθεί από έναν συμμαθητή της ότι είχε πέσει κάτω από τη βάση σε δύο μαθήματα. Μην αντέχοντας αυτό που φοβόταν ότι θα αντιμετώπιζε στο σπίτι από τους γονείς του πήρε τη μοιραία απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της. Εφυγε από το σπίτι της στη Νίκαια και, αφού περιπλανήθηκε για κάμποσες ώρες, έφτασε έξω από μια άγνωστή του πολυκατοικία, στην οδό Ζηρίνη 23, στην Κηφισιά, όπου χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος στον τέταρτο όροφο. Ήταν και τότε πρωί όταν ο άνδρας που διέμενε τότε στο διαμέρισμα άνοιξε την πόρτα και ζήτησε από τον τότε ένοικό του να την αφήσει να μπει να πλύνει τα ματωμένα χέρια της, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Espresso». 

Ανυποψίαστος ο 70χρονος της επέτρεψε να μπει στο σπίτι του, όμως εκείνη δεν πήγε στο μπάνιο, αλλά από μια ανοικτή πόρτα βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό.

Ηταν το ίδιο μπαλκόνι από το οποίο έγινε και η θανάσιμη πτώση του 6χρονου αγοριού 20 χρόνια μετά. Και τότε οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν ειδοποιήσει αναστατωμένοι την Αστυνομία και η 18χρονη είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπως και το 6χρονο αγοράκι το πρωί του περασμένου Σαββάτου. 

Το χρονικό της τραγωδίας με τον εξάχρονο

Το άτυχο παιδί διακομίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Aγλαϊα Κυριακού», έπειτα από πτώση περίπου 10 μέτρων, από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Κηφισιά. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών το αγόρι έχασε τη μάχη για τη ζωή, σχεδόν ένα 24ωρο μετά το συμβάν.

Ο εξάχρονος που φαίνεται ότι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στο εγγύτερο νοσοκομείο, το ΚΑΤ.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ομάδα γιατρών εξέτασε το παιδί, με τη διάγνωση κάθε ειδικότητας να είναι πολύ βαριά. Το αγόρι είχε υποστεί θλάση στους πνεύμονες, ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ είχε αιμάτωμα στην κοιλιά και το περιτόνιο πάνω από τα όργανα. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος, ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωληνάκια  για τους πνεύμονες ώστε να μην συγκεντρωθεί υγρό. Μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του παιδιατρικού νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς η νοσηλεία του ήταν σύντομη και με μοιραία έκβαση…


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌