Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Εμπλοκή λόγω 80 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες

Αυτό είναι το κόστος για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων - Πώς η καθυστέρηση αυτή μπορεί να επηρεάσει όσους θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Στα 80 εκατ. ευρώ, το κόστος δηλαδή για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας φαίνεται ότι «κολλάει» η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι αν το κονδύλι δεν εξασφαλιστεί από τον κρατικό κορβανά τότε το κόστος θα πρέπει να μετακινηθεί στους πολίτες που θα κληθούν να καταβάλουν ποσό περίπου 10 ευρώ για κάθε μια νέα ταυτότητα.

Για την καθυστέρηση ενημερώθηκαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αμερικανικά στελέχη που μετέβησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση που γίνεται κάθε χρόνο για την παραμονή της Ελλάδας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας.

Οι Αμερικανοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν ότι οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΛΑΣ ολοκλήρωσαν το έργο τους μήνες πριν και από εδώ και πέρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης πότε το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν έως και 15 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασίας του διαγωνισμού που σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ανοχή για να παραμείνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα καθώς οι Αμερικανοί συνεχώς αναφέρουν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌