Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Απίστευτη υπόθεση απάτης: Ο 85χρονος, η Ουκρανή βοηθός και η επιταγή των 10.000 ευρώ

Ποια η απίστευτη υπόθεση υπόθεση απάτης με 85χρονο και Ουκρανή οικιακή βοηθό;
Μία ακόμη υπόθεση απάτης με πρωταγωνίστρια αλλοδαπή οικιακή βοηθό και θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, προχωρώντας στη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα και σχηματίζοντας δικογραφία για άλλα πέντε άτομα.
Ήταν το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, όταν ο 59χρονος άνδρας εμφανίστηκε σε τραπεζικό κατάστημα για να παραλάβει επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, έχοντας προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση, την οποία φέρεται να παρείχε ένας 85χρονος.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εξουσιοδότηση το εν λόγω χρηματικό ποσό αφορούσε έξοδα νοσηλείας, με τους υπαλλήλους της τράπεζας να αντιλαμβάνονται ότι… κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτιά, να ειδοποιούν την Αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων να περνάνε χειροπέδες στον 59χρονο.
Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι 5 επιπλέον άτομα, εκ των οποίων ένας άνδρας 48 ετών και ένας ακόμη αγνώστου ηλικίας, όπως επίσης και δύο γυναίκες ηλικίας 67 και 50 ετών, ενώ κομβικό ρόλο στην απόπειρα απάτης είχε μία 55χρονη υπήκοος Ουκρανίας, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Κανένας, ωστόσο, από τους πέντε συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο 85χρονος είναι άτομο στερούμενο δικαιοπρακτικής ικανότητας, λόγω προβλημάτων υγείας, που διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις μεγάλου ύψους καθώς και πλήθος ακινήτων στην ιδιοκτησία του. Την πλήρη οικονομική κατάσταση του ηλικιωμένου γνώριζε ο συλληφθείς ως λογιστής του.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επιπλέον ότι η 67χρονη γυναίκα είχε συντάξει ως συμβολαιογράφος ειδικό ανέκκλητο πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτεί τον 48χρονο άνδρα, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προβεί στην αγορά ακινήτου, ιδιοκτησίας της 50χρονης, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ. Σε όλες τις προαναφερόμενες πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η Ουκρανή οικιακή βοηθός.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ’ ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌