Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

AΠΙΣΤΕΥΤΟ!Γύρισε από το διάστημα...νεότερος...

Έπειτα από περίπου 340 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο αστροναύτης Scott Kelly ,επιστρέφοντας στη γη είχε ψήλωσε κατά 5 πόντους σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έμεινε στη Γη. 
Φυσικά η αύξηση ύψους  κατά 5 πόντους  είναι συνηθισμένη στους  αστροναύτες που μένουν στο διάστημα εύλογο χρονικό διάστημα.Αυτό συμβαίνει γιατί το περιβάλλον μικροβαρύτητας δίνει περιθώρια για επέκταση των σπονδύλων τους.
Ο Scott Kelly όμως δεν γύρισε μόνο ψηλότερος,γύρισε και νεότερος.Για την ακρίβεια μετά από 340 ημέρες στο διάστημα, κέρδισε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου σε σχέση με την ηλικία που θα είχε αν έμενε στη Γη. Αυτό ενδέχεται να συνέβη λόγω ενός κοσμικού παραδόξου που ονομάζεται διαστολή του χρόνου.
Ο αστροναύτης  Kelly γεννήθηκε 6 λεπτά μετά τον αδελφό του Mark,ο οποίος είναι επίσης αστροναύτης αλλά κατά τη διάρκεια  του ‘’πειράματος’’ αυτού έμεινε στη γη. Έτσι, τώρα ο Scott είναι 6 λεπτά και 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου νεότερος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌