Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Το ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ για να ΚΛΕΙΣΕΙ η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! 'Ματώνει΄ο ΕΛΛΗΝΑΣ...Το μήνυμα είναι κοινό απ’ όλες τις πλευρές. Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το μεγάλο θέμα είναι πως θα κλείσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα κλείσει με την ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα λάβει μέτρα 2% του ΑΕΠ μετά το 2018, εφόσον υπάρξει ανάγκη.
Το σημαντικό στην όλη ιστορία είναι ότι φαίνεται να ξεπερνιέται ο σκόπελος της εκ των προτέρων νομοθέτησης του κόφτη. 
Αντί για νομοθέτηση φαίνεται πως επιλέγεται η πολύ πολύ ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης.
Στο… τραπέζι του κόφτη θα μπουν το αφορολόγητο, οι φοροαπαλλαγές και τα κοινωνικά επιδόματα.
Ως αντίβαρο η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την καλύτερη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος και προπαντός τη δέσμευση, να μπορεί να διαθέτει όπως αυτή επιθυμεί το 30% της υπεραπόδοσης των εσόδων. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά απορρίπτεται η πρόταση να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς ή για ενίσχυση συνταξιούχων. Γίνεται όμως δεκτό να διατίθεται το ποσό αυτό για ενίσχυση των μικρομεσαίων και κυρίως για μείωση της φορολογίας των μικρομεσαίων. 
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Τσακαλώτος είχε προτείνει, ως απάντηση στις δηλώσεις του Σόιμπλε για την ανταγωνιστικότητα, να μειωθεί η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% και το 1% να διατεθεί για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις Τσακαλώτου, Ντάισελμπλουμ και Κερέ για τη συμφωνία-πλαίσιο η οποία θα ανοίξει το δρόμο να έρθει τρόικα στην Αθήνα και να οριστικοποιηθεί η αξιολόγηση.
πηγή newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.