Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Το ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ για να ΚΛΕΙΣΕΙ η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! 'Ματώνει΄ο ΕΛΛΗΝΑΣ...



Το μήνυμα είναι κοινό απ’ όλες τις πλευρές. Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το μεγάλο θέμα είναι πως θα κλείσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα κλείσει με την ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα λάβει μέτρα 2% του ΑΕΠ μετά το 2018, εφόσον υπάρξει ανάγκη.
Το σημαντικό στην όλη ιστορία είναι ότι φαίνεται να ξεπερνιέται ο σκόπελος της εκ των προτέρων νομοθέτησης του κόφτη. 
Αντί για νομοθέτηση φαίνεται πως επιλέγεται η πολύ πολύ ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης.
Στο… τραπέζι του κόφτη θα μπουν το αφορολόγητο, οι φοροαπαλλαγές και τα κοινωνικά επιδόματα.
Ως αντίβαρο η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την καλύτερη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων ρυθμίσεων για το χρέος και προπαντός τη δέσμευση, να μπορεί να διαθέτει όπως αυτή επιθυμεί το 30% της υπεραπόδοσης των εσόδων. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά απορρίπτεται η πρόταση να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς ή για ενίσχυση συνταξιούχων. Γίνεται όμως δεκτό να διατίθεται το ποσό αυτό για ενίσχυση των μικρομεσαίων και κυρίως για μείωση της φορολογίας των μικρομεσαίων. 
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Τσακαλώτος είχε προτείνει, ως απάντηση στις δηλώσεις του Σόιμπλε για την ανταγωνιστικότητα, να μειωθεί η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% και το 1% να διατεθεί για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις Τσακαλώτου, Ντάισελμπλουμ και Κερέ για τη συμφωνία-πλαίσιο η οποία θα ανοίξει το δρόμο να έρθει τρόικα στην Αθήνα και να οριστικοποιηθεί η αξιολόγηση.
πηγή newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌