Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΕΙΔΗΣΗ-ΣΕΙΣΜΟΣ!Γι αυτό ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τον ' ΚΡΟΙΣΟ' Σώρρα...

O Πατρινός δισεκατομμυριούχος, Αρτέμης Σώρρας είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος καθώς έχει φροντίσει, μέσω του καταστατικού του κόμματος να μη φέρει ο ίδιος καμία νομική ευθύνη. Το γεγονός πως ενώ έχει 1000 ευρώ στην τράπεζα ο ίδιος δηλώνει πως διαχειρίζεται τρισεκατομμύρια, είναι άσχετο θέμα.
Το εν λόγω καταστατικό σύστασης της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΣΥ – Ελλήνων Συνέλευσις, υπεγράφη στις 18 Νοεμβρίου 2014 από τους συμβαλλόμενους Αρτέμη Σώρρα (πρόεδρος), την Κύπρια συνεργάτιδά του Βίκυ Χαραλάμπους (διευθύνουσα σύμβουλος) και τους λιγότερο γνωστούς Ιωάννη Αλεξάντερ (ταμίας), Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη (εκτελεστικό μέλος) και Βασίλη Θεοδωρόπουλο (εκτελεστικό μέλος).
Η εταιρεία συστάθηκε, όπως λένε, με σκοπό να σώσει τους Έλληνες από την τρόικα και τα μνημόνια, πληρώνοντας όλα τα χρέη τους μέχρι του ποσού των 600 δισ. από τα συνολικά 3 τρισ. δολάρια που ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι εισέπραξε από την Αμερική. Αντί όμως το κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια, όπως θα περίμενε κάποιος, αγγίζει μόλις τα 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι πέντε εταίροι πλήρωσαν από 200 ευρώ και δημιούργησαν την «Ελλήνων Συνέλευσις» που θα σπάσει… τα δεσμά των μνημονίων.
Το ουσιαστικό σημείο όμως είναι αυτό που παραθέτουμε. «Η επιτροπή και ο πρόεδρος, ενεργώντας στα πλαίσια του παρόντος, στην πραγματικότητα δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από μια λάθος απόφαση που έγινε καλόπιστα. Ωστόσο, η επιτροπή θα ευθύνεται εάν υπάρξει αποτυχία ως προϊόν δόλου ή/και εκούσιας παράβασης καθήκοντος ή/και δεν ενεργεί με καλή πίστη, ενώ ενεργεί υπό την εξουσία αυτού του καταστατικού και της ευθύνης της αρμοδιότητάς της». Στο άρθρο 20, δε, γίνεται σαφές ότι «τα μέλη της εταιρείας δεν μπορούν να εγείρουν κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου αγωγή αποζημίωσης (λόγω ζημιών ή δαπανών) των εισφορών τους αν προηγούμενα δεν κινήσουν τη διαδικασία παύσης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», ενώ στο άρθρο 21 σημειώνεται ότι «σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν ευθύνεται με την περιουσία της έναντι των ατομικών δανειστών των μελών της». Ακόμη κι αν κάποιο μέλος καταγγείλει τα υπόλοιπα, η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. «Η εταιρεία δεν λύεται σε περίπτωση καταγγελίας της από ένα ή περισσότερα μέλη της, αλλά συνεχίζεται μεταξύ των λοιπών. Το μέλος που κατήγγειλε την εταιρεία αποχωρεί σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 14,4», σημειώνεται στο άρθρο 18.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌