Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΤΡΟΜΟΣ για τα ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ! Χάος στις εισφορές...

Προσωρινό “κόφτη” στην εισφορά 26,95% βάζει η κυβέρνηση που επιτέλους, αν και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, άκουσε την κραυγή αγωνίας της αγοράς.
Καθορίζεται πλέον ένα μεταβατικό στάδιο με την εισφορά στο 10% με σχετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει εντός της ημέρας, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο πληρωμής των εισφορών.
Τα δεκάδες χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν και η τεράστια απειλή για μαύρη εργασία έφεραν την κυβέρνηση σε θέση άμυνας και τελικά στην υποχώρηση μπροστά στο κύμα αντιδράσεων.
Αν και η μεγάλη ζημιά έχει γίνει με τη ρύθμιση θα καθορίζεται η εισφορά στο 10% για εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για μισθωτούς που έχουν παράλληλη εργασία για την οποία αμείβονται με μπλοκάκι.
Έτσι και μέχρι να καθοριστεί ο τρόπος επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του εργαζόμενου και τους εργοδότη από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται μόνο το 10% και όχι το 26,95% που προβλέπει ο νόμος έτσι όπως έχει μέχρι σήμερα.
Πηγή newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌