Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΤΡΟΜΟΣ για τα ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ! Χάος στις εισφορές...

Προσωρινό “κόφτη” στην εισφορά 26,95% βάζει η κυβέρνηση που επιτέλους, αν και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, άκουσε την κραυγή αγωνίας της αγοράς.
Καθορίζεται πλέον ένα μεταβατικό στάδιο με την εισφορά στο 10% με σχετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει εντός της ημέρας, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο πληρωμής των εισφορών.
Τα δεκάδες χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν και η τεράστια απειλή για μαύρη εργασία έφεραν την κυβέρνηση σε θέση άμυνας και τελικά στην υποχώρηση μπροστά στο κύμα αντιδράσεων.
Αν και η μεγάλη ζημιά έχει γίνει με τη ρύθμιση θα καθορίζεται η εισφορά στο 10% για εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για μισθωτούς που έχουν παράλληλη εργασία για την οποία αμείβονται με μπλοκάκι.
Έτσι και μέχρι να καθοριστεί ο τρόπος επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του εργαζόμενου και τους εργοδότη από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται μόνο το 10% και όχι το 26,95% που προβλέπει ο νόμος έτσι όπως έχει μέχρι σήμερα.
Πηγή newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.