Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε επίσης και για την «κοινή δέσμευση να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε "την υποστήριξη των ΗΠΑ στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ" κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ μίλησε επίσης και για την "κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές" και χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, είπε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Τραμπ να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζήτησαν την εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, την προσφυγική κρίση, αλλά και την τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV με τον Ερντογάν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να ζητά την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου στη μάχη κατά του δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌