Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Ψήφισε ΥΠΕΡ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ;..

Σε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν έπαιξε η είδηση. Μετά από πρωτοβουλία της Τουρκίας, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τις ΜΚΟ, έλαβε συστατική απόφαση για την ακύρωση του «συμβουλευτικού καθεστώτος» τριών ΜΚΟ. Αυτές είναι οι :
1) Ο σύλλογος Kimse Yok Mu (Είναι Κανείς Εκεί)
2) Το Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Αρθρογράφων (Journalists and Writers Foundation -Gazeteciler ve Yazarlar Vakfi )
3) Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Τουρκίας (Türkiye İşadamlari ve Sanayciler Konfederasyonu - TUSKON), που ο Ερντογάν υποστηρίζει πως υπάγονται στην ‘Τρομοκρατική’ οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν FETÖ.
Το αίτημα της Τουρκίας για παύση της δραστηριότητας της Γκιουλενιστικής οργάνωσης εντός των ορίων του καταστατικού του ΟΗΕ εξετάστηκε από την Επιτροπή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του ΟΗΕ που έπειτα τέθηκε σε ψηφοφορία.
Κατά την ψηφοφορία οι 16 από τις 19 χώρες της επιτροπής, υποστήριξαν το αίτημα της Τουρκίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και η Ουρουγουάη ψήφισαν εναντίον της τουρκικής πρότασης ή απείχαν. Η Ελλάδα από την άλλη απείχε από τις περισσότερες ψηφοφορίες αλλά σε μία συνετάχθη με την Τουρκία.
Όπως φαντάζεστε η στήριξη αυτή της Τουρκίας είναι αξιοπερίεργη αν σκεφτούμε τις σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα, εδώ και αρκετές εβδομάδες και μάλιστα σε μία ψηφοφορία που θα είχαμε σύμπλευση με ΗΠΑ και Ισραήλ. Δεν θα ήμαστε μόνοι. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι χαρακτηριστικό. Επειδή θα σκέφτεστε πού συνταχτήκαμε με την Τουρκία; στην ψηφοφορία κατά του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Αρθρογράφων.
Έτσι δημοκρατική Ελλάδα. Έτσι εξωτερική πολιτική. Μπράβο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌