Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Κυβέρνηση το… «μεγαλείο σου»! Μεγάλη αλλαγή στα σχολικά γεύματα…Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή (μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη ΕΔΩ), δίνει τα σχολικά γεύματα με απευθείας αναθέσεις, καθώς, «δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις ανοικτές ή κλειστές διαδικασίες με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών».
Η τροπολογία με τίτλο ««Θέσπιση Προγράμματος “Σχολικά Γεύματα”» προβλέπει για το επόμενο τρίμηνο «η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοια να μπορεί να συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σχολικών γευμάτων με την διαδικασία του άρθρου 18 του ν. 4412/2015 (απευθείας αναθέσεις ) εφόσον η αξία σύμβασης είναι κατώτερη των ορίων της περίπτωσης δ’ του άρθρου 5 του ανωτέρου νόμου (750.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ). 
Το κόστος, σύμφωνα με το Υπουργείο, ανέρχεται «σε 875 χιλ. ευρώ περίπου (συμμετοχή 10.000 μαθητών προς 2,5 ευρώ /γεύμα για 35 σχολικές ημέρες)».
Με «απευθείας αναθέσεις» και κινήσεις πανικού, δυστυχώς, δεν λύνεται το πρόβλημα της παιδικής πείνας και φτώχειας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌