Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Οι ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΤ της ΡΩΣΙΑΣ!Είτε έτσι είτε αλλιώς ΝΙΚΗ...



Τα γεωπολιτικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στη Συρία είναι τεράστια. Φυσικά ποτέ δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τον παράγοντα οικονομία.
Ρωσία-ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιράν , Τουρκία και φυσικά Κούρδοι έχουν όλοι μπλεχτεί σε μία ισορροπία τρόμου στην περιοχή όπου ο καθένας προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του και φυσικά να ελαχιστοποιήσει τα οφέλη του αντιπάλου του. Δεν ξεχνάμε το ρόλο της Ε.Ε και της Κίνας που ωστόσο, αμφότερες δρουν στο παρασκήνιο και όχι με ξεκάθαρες θέσεις. 
Το σημαντικό είναι πως αν η Ρωσία τα βρει με τις ΗΠΑ τότε οι BRICS (στην ουσία Ρωσία και Κίνα) αποδυναμώνονται. Αν όμως δεν τα βρουν τότε ο ρόλος της Κίνας αναβαθμίζεται και η συμμαχία Μόσχας-Πεκίνου γίνεται αντιστάθμισμα στο Λευκό Οίκο με το σύμμαχο Ισραήλ (το Ισραήλ είναι μεγάλη περιφερειακή στρατιωτική δύναμη και δεν πρέπει να υποτιμάται).
Φυσικά όλα αυτά έχουν σημασία στην μετά ISIS εποχή. Ο πρώτος στόχος είναι να ενωθούν όλοι κατά του ISIS, σε δεύτερο χρόνο να γίνει η αναδιανομή της πίτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌