Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Σφύριξε... φάουλ στον Φίλη ο Τσίπρας

Μέσω του Νίκου Τόσκα η κυβέρνηση απάντησε στον πρώην υπουργό Παιδείας - Δεν επιβεβαιώθηκε καμία πρόβλεψή μας για την αξιολόγηση, επισήμανε χθες ο Νίκος Φίλης

«Δίνεται μια μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες και γι' αυτό δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό το σχόλιο του Φίλη» είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στη σκληρή κριτική που έκανε χθες στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι θετικό και πολύ σύντομα θα πετύχουμε και την ποσοτική χαλάρωση» είπε ο κ Τόσκας υπονοώντας ότι η εκτίμηση Φίλη είναι λανθασμένη.

Ο Σόιμπλε εκφράζει τους πιο σκληρούς και συντηρητικούς στην Ευρώπη είπε αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι προκαλεί απορία που κάποιοι εντός Ελλάδας όπως ο κ. Μητσοτάκης είναι οι κυριότεροι σύμμαχοι της πολιτικής Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοκοπικών εταιρειών που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι τόσο σίγουρα όπως και τα αποτελέσματα πολλών άλλων δημοσκοπήσεων που γίνονται διεθνώς. 

Για τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου είπε ότι είναι ένας θεσμός που δημιουργείται για τη διευκόλυνση του πολίτη σε απομακρυσμένες περιοχές.

«27 αστυνομικοί με εμπειρία θα τοποθετηθούν σε χωριά που δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία για την διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη. Ο αστυνομικός θα μεσολαβεί μεταξύ του απομακρυσμένου αστυνομικού τμήματος και του πολίτη και θα επιλύει προβλήματα, θα βεβαιώνει απλά δημόσια έγγραφα για να μην χρειάζεται να μετακινείται ο πολίτης» ανέφερε επίσης. 

Χθες, ανεβαίνοντας στο βήμα της κεντρική επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης άνοιξε τα χαρτιά του, προχωρώντας στην πρώτη ουσιαστικά δημόσια τοποθέτηση από την στιγμή που απομακρύνθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. 

Παρουσίασε τον δικό του... δεκάλογο, αμφισβητώντας ανοιχτά την στρατηγική και τα αποτελέσματα της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα: 

1. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας (για την αξιολόγηση). 
2. Κάκιστοι οι αντίπαλοι (οι δανειστές), αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.
3. Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.
4. Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.
5. Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει. 
6. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση. 
7. Το «εμείς και οι άλλοϊ» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.
8. Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
9. Πρεπει να κάνουμε μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. 
10. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό (στο ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε ανοιχτά την επιλογή Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες: 

Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο καμμένος είπε για εξοπλιστικό προγραμμα δύο δις. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ευρώπη: 

Έχει δίκιο ο Αλέξης που λέει ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Ευρώπη, κρίση του μοντέλου ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπε Μερκελ, Ολαντ κτλ Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητιό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ;

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές:

Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που σταξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελείωσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.

Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.

Ο διάλογος με τον Στέλιο Παππά: 

Νικος Φίλης: Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
Στέλιος Παππάς: Μη λες φεύγοντας
Νίκος Φιλης: Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια...

Οι προτάσεις του: 


Πρεπει να κανόυμε μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παιδεία εκτός μνημονίου. Το 3,5% πλεόνασμα την επόμενη δεκαετία βγαίνει, ας το συζητήσουμε. 

Για το ΠΑΣΟΚ: 

Ο συγγενεστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικο. Δεν είναι δυνατό να απορριπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα ποιος την είπε.


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌