Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: ,

Δ.Αθηναίων: Να ανασταλούν οι εγγραφές στο ΚΕΑ -Μεγάλες τεχνικές δυσκολίεςΣτην αναστολή των εγγραφών των δικαιούχων στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, μέχρι να ξεπαραστούν τα μεγάλα τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που παρουσιάζονται, ζητά από το υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Δ. Αθήναίων.
Στις υπηρεσίες του δήμου από νωρίς σήμερα το πρωί παρουσιάζονται τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία, για τους δικαιούχους πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις.
Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωση του, ζητά την παρέμβαση των ηγεσιών των υπουργείων και σημειώνει:
«Μεγάλες τεχνικές δυσκολίες παρατηρούνται στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων.
Επιπροσθέτως, με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
Προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία πολιτών που έχουν ανάγκη αλλά και του προσωπικού των δήμων, είναι επιβεβλημένο:
• Τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρέπει να ενημερώσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και να αναστείλουν τις εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου
•Από τα ΚΕΠ πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελουμένων, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους κατά αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌