Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: ,

Τι βλέπει ένας άνθρωπος λίγο πριν πεθάνει;

Λεπτομέρειες για το τι βλέπει κάποιος όταν βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που πραγματοποίησε μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Hadassah της Ιερουσαλήμ.
Μελετώντας επτά υποθέσεις ανθρώπων που βρέθηκαν ένα βήμα πριν το θάνατο και τελικά κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή αποκάλυψαν τα όσα έζησαν εκείνη την στιγμή.
Όπως είπαν, εκείνη την ώρα δεκάδες αναμνήσεις και εμπειρίες πέρασαν μπροστά από τα μάτια τους με τυχαία χρονολογική σειρά και όχι με τη σειρά που τις βίωσαν.
Οι επιστήμονες έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν θεωρούν ότι το φαινόμενο μπορεί να προκληθεί από τα μέρος του εγκεφάλου που υπάρχουν οι μνήμες και κυρίως από το τελευταίο μέρος του εγκεφάλου που επηρεάζεται από έλλειψη οξυγόνου και απώλεια αίματος.
Η έκθεση δημοσιεύεται στο περιοδικό «Συνείδηση και Νόηση».
Ένας από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, δήλωσε: «Δεν υπάρχει γραμμική εξέλιξη, υπάρχει έλλειψη χρονικών ορίων… Ήταν σαν να είσαι εκεί για αιώνες. Δεν ήμουν στο χρονοχώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌