Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΟΛΟ το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ στον ΠΟΛΕΜΟ κατά του ΤΡΑΜΠ! Στα χαρακώματα ο Τύπος...



Στον Πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας και το περιοδικό Spiegel λαμβάνει μέρος, με τον δικό του τρόπο. Το εξώφυλλο του περιοδικού που δείχνει τον Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι χαρακτηριστικό. Η λεζάντα γράφει: "Πρώτα Η Αμερική" ("America First"), το οποίο αποτελούσε κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο Τραμπ εικονίζεται να φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα με λευκό πουκάμισο, όπως συνηθίζει να ντύνεται ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο τρόπος που κρατάει το κεφάλι του αγάλματος παραπέμπει σε τζιχαντιστή.
Ο σκιτσογράφος του, ο Εντέλ Ροντρίγκεζ, είναι ένας Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.
"Είναι ο αποκεφαλισμός της Δημοκρατίας, ο αποκεφαλισμός ενός ιερού συμβόλου", δήλωσε ο ίδιος στην Washington Post.
Το εξώφυλλο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Twitter, αλλά και στα γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης με τον Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και αντιπρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να το χαρακτηρίζει "κακόγουστο".
Το εξώφυλλο ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων εις βάρος της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του, σηματοδοτώντας επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας.
Στην παρούσα φάση η Αμερικανική Πρεσβεία στο Βερολίνο δεν το έχει σχολιάσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌